Thursday, February 27, 2014

UK : Warwick - #2 Inside Warwick Castle

Hello good morning! 

Ni adalah entry bergambar sebab taktau nak cerita apa dah. Sedikit sebanyak gambaran yang boleh aku kongsikan ketika dalam castle tu, yang meliputi beberapa bahagian yang ada dalam istana yang mempunyai pelbagai fungsi yang berlainan. 

Ayuh! 

air sungai yang agak deras arusnya


pandangan pintu gerbang dari bawah

dari luar kawasan istana termasuklah The Guy's Tower 



salah satu ruangan bilik menyambut tetamu

bilik entertainment? main daun terup pun ado....

diskusi dalam library

gambar kenangan, maybe she was a princess

kitab lama

hallway.... 

ukiran kat cermin istana

tentera berkuda dalam Great Hall

tetingkap istana

The Kenilworth Buffet

baju besi untuk kanak-kanak

ruangan Great Hall

teringin nak pakai baju macam ni

ruangan dewan makan

bilik State Room, dikhabarkan Queen Elizabeth II penah akan datang tido sini, tapi tak penah datang pun


Lepas dah abes pusing-pusing lebih kurang 3 jam jugaklah kitaorang kat dalam tu. Lepas tu keluarlah sebab hari dah makin gelap dan cuaca mendung lah.. banyak lagi nak tengok kat luar kawasan istana nih...


menara church of St. Mary yang menjadi mercu skylines kat Warwick

keadaan waktu petang di pekan Warwick
Bila dah jejalan, perut pun mesti la lapar ye dok? Maka, option halal tak pulak kelihatan... maka kita beralih ke option vegetarian... 

Ke mana aku melantak? Italian foods uols! Hahaha.. average harga untuk sepinggan meal lebih kurang GBP8-GBP10/pax. Okla takde mahal sangat sebab makan pun ala-ala fine dining jugak. 





Dah lepas makan tu, hujan la ler pulak.... 

Nak taknak, pusing-pusing dalam hujan jela, kamera pun simpan dalam beg. Tunggu train nak balik semula ke Birmingham jam 6 petang. 

Okeh dah tu je... 

Bye!

11 comments:

  1. gambo yg last tu tempting abes!bikin aku lapar!

    ReplyDelete
  2. Masuk building yang banyak patung tu...bila keluar, enter souvenir shop then ada mamat tu tanya cashier "Are u real?". Xmenahan sampai xdpt nak beza dah.

    ReplyDelete
  3. John ....class dh start?

    Patut amik gambo pkai baju tu. Mrka takde servis camtu ke bayar la certain fee.

    ReplyDelete
  4. picture semua awesome ;)
    tak tau la bila boleh pi ;(

    ReplyDelete
  5. Adakah sy yg pertama komen? yahooooo!!! haha

    pic tingkap istana tu nmpk unik :)
    seriously baju besi tu mmg utk kanak2 ke?

    ReplyDelete
  6. nice!

    bro, back in my years,closer to my study place, aku suke pegi area peak district + chatsworth house...a big mansion yg ala2 cite downtown abbey and open for visit etc. area dia pun nice place to visit. :)..siap berpiknik bagai lagi. hehe.

    ReplyDelete
  7. @dj,
    HAHAHA.. aku pun teringat sama. lapar la pulak. hiks. ;)



    @Nurzakiah Hanum,
    cantiknya jugak! ;)



    @Bibie Karim,
    hahaha wahhhh berwajah patung ke anda? tapi dalam tu mmg banyak betol patung yg nampak macam real pun. ;)



    @Chawanna,
    gituhhh! hahaha ;p



    @Badar The Great,
    hahaha next week akak. hiks. takde pulak servis pakai baju tu tak silap. tapi kalo nak try topi besi tu ade. sy ada try.. berat sungguh!



    @Nayfatimah Rasyid,
    terima kasih... insyaALLAH one day u will be.



    @Cik Nufa,
    hahaha aiseeehhh bukan yang pertama lor. hiks. aah baju besi tu bersaiz kanak2 punya.



    @Agip Roslan,
    bro, aku aritu plan nak g peak district gak tapi tak sempat. maybe kalo ade free time boleh la terjah pegi sana. ;)



    @Khairudin Lim,
    awesome!

    ReplyDelete
  8. alaa.. bkn yg first ke? takpe2, next time, CN yg first akan komen.. hee :)

    ReplyDelete