Jom Klik!

Thursday, July 17, 2014

4D3N Ireland - Total Expenses!

Assalamualaikum!!!

Salam 10 Ramadhan terakhir untuk ummat Islam semua. Pejam celik, pejam celik uishh cepat giler masa berlalu. Aku duk rasa baru je start puasa aritu ni dah tinggal 1/3 dah dari 30 hari kita akan berpuasa. Aku yang duk puasa 19 jam ni pun tak rasa pape. *sigh*

How time flies kan... 

Anyway, ni adalah total expenses untuk trip aku ke Republic of Ireland & Northern Ireland bulan May aritu. Fuhh~ terlajak almost 2 bulan nak abeskan. Walhal trip pendek jekan. Nak buat camne.. Malas tu berganda-ganda lak.

Ayuhh!


Transportation
  • Flight ticket Ryanair (Return journey) : GBP20/pax
  • Car rental 4D3N Europcar : GBP122.70/5 pax = GBP24.54/pax
  • Fuel 4D3N : GBP107/5 pax = GBP21.40/pax
  • Parking at Dublin City : GBP1/pax
  • Single journey bus ride at Giant Causeway : GBP1/pax
  • Taxi ride to Birmingham Airport : GBP6/pax
Total transportation cost : GBP73.94


Accommodation
  • Jacobs Well Bed & Breakfast (1 nite) : GBP27/pax
  • The Burren Hostel (1 nite - dorm) : GBP9.60/pax
  • Lagan Backpackers Hostel (1 nite - dorm) : GBP14/pax
Total accommodation cost : GBP50.60


Meals
  • Eskandar Kebab, Dublin City : GBP9.84/set
  • Dinner at Belfast : GBP4.50
  • Muffin : GBP1
  • Lunch at Giant Causeway : GBP10.35
  • Pizza : GBP5.20
  • Lunch at Cliff of Moher : GBP10/set
  • Lunch at Dublin Mosque : GBP5.84/meal
Total meals cost : GBP46.73


Souvenirs and others
  • Fridge magnets : GBP24.50
  • Carrick-a-Rede entrance fee : GBP5.60
  • Giant Causewat entrance fee : GBP8.50
  • Cliff of Moher entrance fee : GBP3.34 (EUR4/pax)
Total souvenirs and others cost : GBP41.94


GRAND TOTAL : GBP213.21

**************************************

4 comments:

  1. Alhamdulillah...19 jam puasa tak rasa apa2?..itulah tandanya orang BERIMAN...aminnn

    Kira nya kalau nk tahu berapa budget dalam RM pandailah covert sendiri yek

    *Berita tergempar : Pesawat MH17 terhempas di Ukraine pagi tadi penerbangan dari Amsterdam ke KL..A-Fatihah kpd mangsa...khabarnya di tembak dengan peluru berpandu tetapi masih dalam siastan

    ReplyDelete
  2. Waa..tahun ni berpeluang la beraya di perantauan ye seperti yang biasanya bergambar ngan baju melayu di perantauan..
    Selamat berhari raya dan maaf zahir batin ye John...

    ReplyDelete
  3. wow!! overall expenditure tuh murah giler! 10GBP for return ticket for Ryanair...AirAsia pun takde harga camtuh..

    ReplyDelete

Please leave your nicknames. Don't be just an anonymous. If not, I will reject your comment straightaway.

Sila tinggalkan nama samaran anda. Jangan hanya jadi Hantu tak bernama. Jika tidak, segala pertanyaan/komen akan di'reject' serta-merta.

Thank you & Harap maklum. ^_^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...