Monday, January 9, 2012

My new baby!

Helllooooo!!!! 

Aku takleh nak sambung entry untuk cruise tu, nanti laa kalo free skit aku sambung. Tau jela aku kan, kalo nak type mesti panjang berjela...nak pilih gambar lagi. Haishhh...malas dan busyyy!!!! 

Papepun, aritu aku dapat baby baru. Bukan baby yang dalam perut kakak cantek tau! Hehehe...ni la dia...free ok!!!! Nanti nak bawak lily, masmz dan janggel naik kete ni laaa pi singapore nanti. Korang nak tak??? Hehehehe... ;p



Anyway, that is not my real baby. This is my real baby. Korang tau kan before this aku slalu duk pinjam lens orang je yakni zoom lens sebab aku suka buat "bokeh". So, kalo guna kit lens mcm kit lens Nikon D3000 tu, kurang ummphhhh hasilnya. Since kawan aku punye lens dah pecah, maka aku rasa this is the time i should buy my own lens. 

Terus kontek-kontek si janggel sebab die ade ramai kawan dalam bidang lens dan kamera ni. Tanya dia sape-sape yang sudi jual 2nd lens yang aku carik tu. Before this, aku penah jugak pinjam yang Chawanna punye lens untuk trip korea. Hehehe. Tup-tup si janggel ni pi tanye si Chawanna...nak jual ke tak lens! Ape lagi...pucuk dicita ulam mendatang la kan...Hehehe. 
 
Lantas, Chawanna terus buat entry pasal dia nak jual lens! Nasib baik aku pantas! Terus call...tak main laa email-email nih! Lambatttt!!! The deal was sealed! Hahaha..cepat dan pantas. Tak banyak sesi tawar-menawar sebab aku tak suka sangat bargain ni. Kalo aku dapat dengan harga reasonable, more than enough for me. Thank you Chawanna!!! Btw, aku nak tau jugak ape komisen ko kasik kat janggel tu? Hurm...musykil-musykil... 

Ni laaa my new baby. Akan ku tatang dengan minyak yang penuh tau! InsyaALLAH...pasni boleh laaa shooting lagi! Muahahaha....janggel, masmz sila amek gambar aku banyak-banyak ok! Motif? Hahahahaha... ;p 

Gambar aku copy paste dari blog penjual~ 




Beg ni aku suka!!!

Semoga aku dapat lagi belajar camne nak amek gambar lagi cuns dan menarik! InsyaALLAH...

Till then....bye~

25 comments:

  1. motiff?????????

    lalalalalalaa.... jangan luper ambil gambar kamiorang dengan lense baru erk! erk! erk!

    ReplyDelete
  2. @Masmz,
    motif??? xde motif pun...hihihi...nnt aku belajar lg ngn korang okies~ =)

    ReplyDelete
  3. ni lens yg ko bwk gi korea tu ye? klu ye mmg berbaloi2 ko membelinya..cantek gitu. gmbr nmp hidup :)

    ReplyDelete
  4. omooo... lens baru akhirnye!

    ReplyDelete
  5. make sure kakak cantek sentiasa cantek aje kalu amik gambo guna lens baru huhuuhu

    ReplyDelete
  6. waahhh ade keta merah.. papa ku pulang dari kota, papa ku beli kan kereta.. .. pon pon pon..

    semua dh post pasai keta kecik, seronok aku.. he he.. pasni nk tunggu blog post dari @Janggel, @Lily, and @Samy/Ely pulak.. insan terpilih je akan dpt keta2 kecik dr cawan.. :p

    pasni kalo jumpa @fatt, punnn ade keta kecik aku nk kasi..

    ReplyDelete
  7. Huaaaa penggunaan kata LANTAS disitu... Ok smoga gambar2 aku ko tangkap lebih menarik lepas ni. Aku yakin ko boleh buat John!!!!

    Cawan! Tunggu entry kereta aku pulak wakakaka!

    ReplyDelete
  8. Ops lupe, sesape nak beli lens lagi meh la tanya saya kot kot ada stok kekeke. :)

    ReplyDelete
  9. wah ada lens baru..nak pinjam boleh? HAHAHHAHAAH...

    gambar aku jgn lupa amik gak, aku dah beli kasut baru demi USS..ko mampuu??????

    Komisen utk janggel tu, aku kasi FM extra yang aku ada dulu, FM HK, GC dan NZ hahahah..

    ReplyDelete
  10. @Fatt,
    aah...lens ni penah dibawak ke perth, thailand, medan, korea sumela...that's why aku beli jugak sbb aku suka gilerr! hehehe. takpelah, labur utk bnda kita minat kan. ;)



    @Iwa,
    ko punye lens lagi bestttttt!!!! ^_^



    @Ely Hasrul,
    haruslaaaa kakak cantekk!



    @Cawan,
    hehehe...kete merahhh! i loike~ aku bertuah sbb jadik insan terpilih dpt kete kecik! ahaks~ thank you again!!! ^_^



    @Janggel,
    haruslahhh..kata SPM BM A1! hahaha. ;p insyaALLAH semoga2 aku berjaya dpt tangkap gmbr cantik2 lagi nnt.

    motif nak berniaga kat blog aku? ;p



    @Na,
    hahahahahaahaha..bolehhhhhh!!!! mestilaaa aku amek gmbr korang sume nnt! hehehe.

    ko dh beli kasut baru ke??? aku x beli lagi pape!!! kene tgk bajet dulu cmne. adehhhh...duit lagi.

    owhhh...komisen berkenaan dgn traveller jugak. bagus2~ ^_^

    ReplyDelete
  11. wah..wah..lens baru.bertambah mantap lah gambar john lepas nih.eh,tapi before ni pun gambar2 dah mantap,sebab tuan punya camera ni kreatif amik gambar.betol tak?

    ReplyDelete
  12. siut la sume beli kasut baru, sluar baru, lens baru! huh! kak ro takde benda yg baru lagi ni camne?

    kak ro terpikir...nak pakai rambut pelesu lah! agak2 tercabut tak kalo naik rollercoaster nanti? hahaha!

    jgn lupa amik gambar kak ro bebanyak okeh! kak ro tak kishahhhhhh :D

    ReplyDelete
  13. Memang betol apa yg dikata...kalao dah kretip, pakai kemera apa pon kompom cantik gambo. Tapi kalo dah pakai lens cenggini sah! Mesti menanah mate tengok! :)

    tak sabo nak posing... pektis kempiskan perut n beli baju baru.

    ReplyDelete
  14. Owhhh no.... nak sopink juga demi ehemmmmmm..... kuku panjang lentik palsu bley????

    Ajarin saya enchek John..... Gambar kamu membuat aku dapat menutup mata.... Menanah, Berpinor, ahhh semua yang sekelas dengan nyerrrr.... Kagumssss menguasai jiweeee.... *jeles. jeles. :D

    amboih word ver. "chewar" ~ chewah chewahhhhhhh

    ReplyDelete
  15. *opssss tak dapat menutup mata

    word ver. "lunsupu" ~ ala2 malu tersipu-sipu

    ReplyDelete
  16. John,
    anda pandai sungguh mengambil gambar....
    saya gembira bertemu dengan anda...
    dan saya terkesima...kenapa saya tidak terpilih mendapat kereta kecil??? (sambil pantas tarik trolly kuar dari pentas...)

    moral of the story : sila bayar parking tiket anda dengan cukup...
    dan...John, jgn lupa akak nak pose jugak nanti (dengan sopan dan santun)

    ReplyDelete
  17. i beli... hemm... beli... hemm.... baju dalam baru??? hahahhahahha......

    cawan, u tunggu my usj entry, few days dok tito awal lak. tak sempat enter entry

    ReplyDelete
  18. @Pineapple,
    alhamdulillah...berjaya jugak dptkan. b4 this just pnjm org aje. bese2 je bakat sy ni, org lain lagi hebat...i'm still learning.



    @Biqque,
    tu laaa!!! sume beli brg baru biq! mana aci camni kan??? kak ro, beli baju baru je utk ke uss. harus laaa vogey the vass! hehehe.

    kak ro!!! rambut pelesu camne??? cleopatra kah? nnt boleh posing depan yg eypgt punye statue besarrr tuh!



    @Janggel,
    amboiiii...mulut~ perli ke pujian ni? takpela...aku terima seadanya walhal gambor2 ko lagi vass dr aku punye!!! huhuhuh.

    jom prektis kempiskan perut!!! kene masuk senamrobik nih! ;p



    @MasMZ,
    kuku panjang nak cakar orang ke??? omg!!! cuakkk seyyyyyyy...hahaha.

    ni sorang lagi..pujian melambung! adeh..korang lagi hebat dari aku daaa...aku ni amateur je. apelaaa sgt nk compare dgn korang nih! huhuhuh. nnt amek gmbr aku byk2 ok! hehehe ;p



    @Kak Anash,
    ni pun kak anash terpengaruh dgn dorang la nih! hampeh sungguh! hahaha. ;p

    akak, nnt pose maut ok! ;p



    @Lily Riani,
    omg!!! yeke??? motif? hahaha.

    lily, cpt skit update psl usj tuh, wanna read it! ;)

    ReplyDelete
  19. wahhhh menareks!!!!!!

    takpe ko praktis bebanyak suruh jea kitorang pose macammana pun mase kat USS nanti, kitorang ok jaaaa!!!!

    yay! ade fotograper baru!

    p/s: try gi setting and takde pon butang click pop-up comment..seyes, aku x reti!

    ReplyDelete
  20. oh jgn risau, selain @fatt, gadis2 cantik mcm Kakak @COCO and @MasMz akan dpt keta kecik jugak ye.. tungguuuu..

    ReplyDelete
  21. John,
    kan tak pasal2 akak terheret sama...
    hahah..
    i folo...

    Cawan,
    what? kakak cantik? wowwww...
    dapat kete ..yeahh...
    hahah...

    ReplyDelete
  22. salam..terbace ur coming soon vacation is bandung right? bile nak gi tuh? geng2 kteorg pon nak pi sane jugakkk..hik3..

    ReplyDelete
  23. cawan nak kasik aku keta mainan! yahu..tapi aku suka lori..bleh tukar2 jadi cam transformers. demand plak...kakakaka~

    john, lens ni ko bwk gi perth ke? patutla cantek gmbr2...aiseh aku dah konfuse nak beli nikon ke canon ni. ko pakai model ape eh?

    ReplyDelete
  24. yeayyyyyyyy.......

    Cawan, ku nantikan jua ketibaan kereta kecil warna merah, pon pon pon pon pon, papa ku belikan kereta.... lalalalalalaalala *hentam keromo je larrrrrr hahahaha

    ReplyDelete
  25. @MasZuber,
    hahaha..menarikkkk!!! muahaha. ramainya fotographer nnt kat USS!hoyehhh...kene pakai bju smart nih! muahaha

    nnt aku ajar ko!~



    @Cawan,
    muahaha....pemurahnyeee abg cawan! motif abg? LOL



    @Kak Anash,
    hehehe......haruslah akak oooiii~



    @Cupcake,
    hehehe..insyaALLAH. tp lambat lagi ler bandung tu. Bulan 9 nnt. amin...



    @Fatt,
    yup. yang pegi NZ, Perth, Bangkok, Medan, Korea sume aku guna lens ni. tp dlu aku pnjm je ngn kwn aku. skung ni, i have my own lens! alhamdulillah...

    aku rse ko kene try and error. some ppl like nikon bcoz of the the pics are more natural. some ppl like canon bcoz their colors more bright! nikon d3000 aku guna. ;)

    ReplyDelete