Sunday, January 15, 2012

URGENT! AirAsiaX Flight D7 172 KUL-DEL XXth March Cancelled!!!

MasyaALLAH!!!

Itu jela yang aku mampu ungkapkan tatkala tengok sms dan kemudian disusuli dengan email dari pihak AirAsia nih! Cam hampagas pulak rasanya..ku ingatkan siang hingga ke petang, rupanya ribut petir di tengah hari. Aku ingatkan flight aku tak affected, sebabnya date yang aku pegi ni before dia tamatkan terus penerbangan ke sana. Tup tup dapat pulak berita mengejutkan nih!


Dear Valued Guest,

We refer to your flight D7 172 on Monday, XXth March 2012 scheduled to depart at 0950hrs from LCC Terminal, Kuala Lumpur.

We regret to inform you that the above flight has been CANCELLED, due to operational reasons.

Please contact us at aax_preflight@airasia.com, quoting your booking number, if:
You want to move* to the closest flight to your original flight as follows:
-D7 176 on Sunday, 11th March 2012, departing at 1830hrs, arriving in Delhi at 2140hrs; or
-D7 176 on Tuesday, 13th March 2012, departing at 1830hrs, arriving in Delhi at 2140hrs                
You wish to move* to any of our other Kuala Lumpur - Delhi flights of your choice before the 23rd March 2012;
You wish to cancel your ticket and request for a refund;
Should you have any connecting flights on AirAsia/AirAsia X, we will also move* them accordingly; or
Should you have any concerns you would like us to address.

*at no cost, subject to availability

Also, please find attached a letter confirming the cancellation for your travel insurance provider should you require it.

We apologize for the inconvenience caused.

Sincerely,

Azran Osman-Rani
Chief Executive Officer
AirAsia X Sdn Bhd


Aku dan janggel sepakat pilih tarikh 11th March tuh. Ya Allah, dengan tiket train dah beli segala bagai..nasib baik accommodation tak book lagi. Tapi plan tengah kacau-bilau skung nih!

Lagi satu yang aku tengah berdebar @ pelik @ gelisah, pasal tiket balik ke Kuala Lumpur pulak! Sebabnya, bila aku search balik kat website dorang, date yang kitaorang beli untuk balik dah TAKDE!!! Camne tu??? Email dorang hanya nyatakan pasal tiket pergi ke New Delhi sahaja..adoyaiiii.....nape tak sekali terus kan???

Till then....yang frust~

21 comments:

  1. aku rasa bro better ko double check balik dengan airasia pasal tiket ko tuh...aku tengok dalam news katanya kalau taknak refund dia akan bagi another flight...

    ReplyDelete
  2. Camne ni.. i email pun AAX tak bagi lagi.. sob sob.. sedey tawww!

    so kalau nak tunggu email dia yang berjanggut tu, what i did was, i yg email dia dulu hahahaha.. terus ckp nak option #3..

    weyh azran, appreciate your prompt reply ASAP.

    Thanks and regards.

    BOLEYHHHHH ngadu kat sini jap

    Yg frust,

    ReplyDelete
  3. bese dorg akan hantar dua kali, satu utk pegi satu utk blk spy dorg xkonpius kot haha.. flight aku penah kansel dorg anto sms & email utk dedua tarikh kire separate lah..

    aku doakan korg tak affected sght on date balik. Janggel dh ckp kalu dia xdpt blk dia takut kena mintak sedekah, kalu korg xdek duit nk blk bgtau aku, leh trf kasik penjam duit jgn mengada nk mintak sedekah kt negara miskin hahah sori buat lawak tp lawak tu dr Janggel ade ke dia kata terpaksa mintak sedekah hahahhaha

    ReplyDelete
  4. John, sila bertabah. Kita serupa...

    ReplyDelete
  5. Ely ƗƗɐƗƗɐƗƗɐ "̮ ko nak kasi pinjam eh. Alhamdulillahhh...tak perlu mintaks sedekah nanti!!!!

    Bertabahlah kami semua....

    Entahla, tetibe aku benci gile dengan AA.

    ReplyDelete
  6. we were just talking about it on friday. please check to/fro tix, better be sure then sorry kan. jgn ngada nak mintak sedekah korang duarang. we all kat sini sure extend help nye. make the best decision, what ever the decision is; am sure its blessing in disguise. tuhan ada plan lain kot.

    ReplyDelete
  7. aiyooo.. a'ah.. better confirm date balik tu dulu.. takut diorag cancel jugak.

    korang dah beli train tix ye? baru nak suggest beli kat sana je senang.. i hari tu tiket train sume book kat sana.. diorang ada tourist office and ada special quota for tourist..

    ReplyDelete
  8. John, cube ko email diorg balik, tanya pasal tiket balik.. kot2 la diorg lupe nak mention dalam email tu..

    Aku punya email lambat lagi..dalam bulan Feb baru dapat katanya, sebab aku fly May nanti..terpaksa la aku bersabor dulu buat sementara waktu nih..sekian melaporkan..

    ReplyDelete
  9. menchikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk.......

    ReplyDelete
  10. Dah abih sume kacau bilau dah! Celaka tul la kan...marah tul aku pasal korang dh beli tiket train! Eiiiiii...email balik tanya habis2...

    ReplyDelete
  11. Ya Allah memang kacau bilau,
    harituh tertawa riang ko kan john tak kena, hah skang speechless..
    amek je la option #3 tuh~ tak boleh ke???
    tapi part tiket hilang tuh.. hmm sumpah pelik.. kene la tnye deorang~ kang tak balek kome sume!!!

    ReplyDelete
  12. @Akmal Wahab,
    tu la bro, aku dh check kat website dorang yang date pegi & balik mmg takde flight! so, i'm waiting for the email on the return flight! harap2 ade laaa kosong lagi. kalo tidakkkkkkk!!!!



    @Fida Jacob,
    huhuhuh..i think u punye dalam bulan feb kot. sbb u pegi lmbt lagi kan. bertabah jela. gigih uols pi email dulu ok!!! hahaha...tp papepun, we hope for the best ok! ^_^



    @Ely Hasrul,
    huhuhuh tu kak ely! cuakkknyaaaa....selagi tak setel, selagi tu duk pikir2. dengan keje bertimbunnye lagi.

    janggel nak mintak sedekahhh??? oh noooo!!!! tidakkkkkkkk!!! kakak cantek, nnt tlg mintak transfer duit skit boley? *wink*



    @Mie,
    tula...tgh bertabah giler! samalah kita~



    @Janggel,
    huhuhu...alhamdulillah kan.
    aku tak benci lagi sbb aku dh beli bykkk tiket ni wehhh!

    ReplyDelete
  13. susah kan klau mcm ni? I pun ade pengalaman yang sama. tp dgn firefly.. die email penerbangan KL -KK dah xde tp luckily die tukar ke MAS. but yg KK ke KL die x ckp. check kat Firefly website dah xde. gigil btol. call asik xdpt je..

    ReplyDelete
  14. John & Janggel
    bertabahlakak....eh..
    bertabahlakorangsemua...
    (woo..satu perkataan..)

    Ingat, jangan sesekali mengemis di negara itu....

    ReplyDelete
  15. @Lily Riani,
    yeah i know!!! i langsung tak expect bnda ni tau. huhuhu. i dh check dah kat website dorang mmg cnfirm date pegi/balik mmg TAKDE FLIGHT! so, mmg kene tggu email utk tiket balik la pulak...huhuhu. insyaALLAH..just hope for the best! thanks~



    @Rara,
    tu la rara, kene cnfirmkan date tu dlu. hayohhhhhhh....

    dah beli dah, sbb takut abes. lgpun time beli aritu dh byk yg waiting list. that;s why beli awal2 takut takde train nnt.

    yeke ade tiket kalo terus beli kat sana? i pun xtau sgt since i tak sempat nk bwt research ni. huhu. thanks for the info!



    @Na,
    aku dah email dah petang tadi. takde balasan pun lagi. huhuhu..hrp2 dorang balas secepat mungkin.



    @MasMZ,
    benciikkkkkkk!!!! huawaaaaaa!!!!



    @Biqque,
    tau xpe!!! cam siottt je rse skung nih! huhuhu. nnt kalo takde balasan, aku nak pegi ofis AA sendiri nnt!



    @Shahrule,
    huhuhu...tau xpe! aku pn tak sangka jadik mcm ni.aritu mmg lega jugak la wlpn dlm hati aku duk takut gak since dorang ckp bulan march tu hnya ada 4x weekly flights sahaja. aku lupa nk check kat website, rupanya date aku pegi dan balik mmg TAKDE FLIGHT!

    part tiket hilang? eh, bukan tiket hilang..aku rse mmg email yg aku dpt tu hanya utk tiket pegi shj. yg balik dorang blom email lg kot. just hope for the best. insyaALLAH...

    ReplyDelete
  16. @Mis,
    tulaa...tgh bertabahla ni. sob sob sob..



    @Anggerik Berduri,
    susah mcm ni..dorang ni kalo call msti susah nak berangkat! kalo dorang x revert back my email, i nk pegi ofis dorang laaa kat kl sentral tu. hopefully dorang boleh tolong.



    @Kak Anash,
    thank you akak! huhuhu..xmo kemis2 nih!

    ReplyDelete
  17. Sian kat ngko john. Ahkak doakan yang terbaek jer la untuk ngko.

    ReplyDelete
  18. bro, aku simpati dgn brite ni. takpe, kite berdoa moga smuanya akan selesai dlm masa terdekat. so, mcm mana utk flight balik? ko try la on9 chat ngn org air asia tu. kot2 diorg boleh tolong ke? kalau call dh la xberangkat, mahal plak tu No. 600 kan.

    ReplyDelete
  19. suppose tiket pegi korang brp hb? i tot benda ni takkan jadi tapi berlaku jgk...aku simpati sbnrnya sbb klu aku kat tmpt korang pun aku akan sedih. tapi aku doakan trip korang akan berjalan jgk & hrp korang bersabar sbb pglmn ni yg akan membuatkan trip ni semakin bermakna...Insya Allah

    ReplyDelete
  20. memang herem jadah kan..

    menci menci!

    ReplyDelete