Friday, September 28, 2012

Shopping : What did I bring back from Melbourne, Australia!

Hallluuuuu!!!! 

Cerita pasal Melbourne dah abes, now nak tunjuk pulak barang-barang yang aku bawak balik dari Melbourne untuk panduan bersama. Kalo taknak guna as a panduan pun takpe. Kebanyakkan barang-barang dibeli di Victoria Market dan jugak DFO South Wharf. Pilihan lain untuk shopping adalah di Harbour Town. Tak jauh dari DFO South Wharf. Boleh naik free circle tram. 

Ayuhhh!!! 

Salah satu kasut aku beli kat sana. Saje suka-suka beli sebab murah. Hahah boleh pakai dengan short-pants. Harga dalam AUD59.

Akibat terlepas peluang beli jaket kat Paddy's Market, Sydney. Aku rembat 2 jaket kat Melbourne. Hitam kat Cotton On (AUD49.90) dan yang kelabu lak kat Giordano (AUD80) setelah duk pikir-pikir banyak kali. Aku amek gak sebab taknak ralat balik Malaysia. Aku pengumpul tegar jaket2 camni. Jangan jadikan amalan ye....membazir!

Nak kata pencil case pun boleh. Beli kat Smiggle. Harganya AUD20. Ada dalam 5 warna yang berasingan. Rambang! Amaran: Jangan bawak anak2 yang bersekolah rendah masuk kedai alat tulis ni, nanti sume nak beli!

Ini adalah stapler!!! Hahaha sebab bentuk unik, aku rembat 1! Harganya AUD5

Beg untuk isi hasil-hasil shopping. Beli kat Victoria Market dengan harga AUD25. Agak besar dan boleh dilipat. Ada warranty selama 1 tahun. 


Fridge magnets! Beli kat Victoria Market dengan harga AUD10 untuk 8 keping

Tshirts : Harga dalam AUD5-AUD6 untuk sehelai

Kemeja kasual: Aku suka beli time travel sebab kualiti kain amat berbeza dengan beli kat Malaysia. Memang puas hati. Beli kat DFO dengan harga AUD19/sehelai

Antara fridge magnet batu bodo yang paling mahal aku beli yakni AUD7 untuk seketul

Fridge magnets beli kat Great Ocean Road and Philips Island. Harga dalam AUD6-8 untuk sekeping

Ok...lupa nak snap gambar. Aku ade gak beli baju baby kat Gap dengan harga AUD10 sehelai. Normal price dalam AUD30++. Okla kan nak kasik kat anak kawan-kawan yang baru lahir. 

Ok dah tu je...

Bye!


8 comments:

  1. hoyooo...shopping sakan..perhh

    ReplyDelete
  2. wowww...banyak shopping... i likee!!
    rindu kat melbourne bila tgk trip ni.

    ReplyDelete
  3. Giler la weiii..byk betul ko shopping. X dpt aku byg camne nnt mase kt china nnt!!

    ReplyDelete
  4. Salam Danny/John,

    Banyak giler shopping....tapi pesanan-pesanan khidmat masyarakat tu baguslah. ....batu bodo tu taklah bodo, cantik ape, unique! 21 hengget ok pe...kalau buat sendiripun, sampai mati tak dapat macam tu kan....

    ReplyDelete
  5. Terima kasih, John/Danny! Tadi pagi, baru saya berpikir, bila lah si John/Danny mau share dia punya travel haul. Hahaha..Betul2 membantu saya membuat budget especially keychains and t-shirt. =D

    ReplyDelete
  6. section what did i bring back ni aku sangattttttttttttt suka! sbb bleh tgk apa ko beli sbb aku tau ko suka beli benda best2!

    jeles nyerrrrrrrrrrr! ye, posh sgt!

    kbai.

    (hahaha!)

    ReplyDelete
  7. ...macamana la dia susun barang2 nih dalam beg???
    .
    .
    .
    .
    .
    ..

    ReplyDelete