Wednesday, June 12, 2013

Macau : Asia's Las Vegas! - Part 4 (Night views at Ruins of St. Paul's and Senado Square)

Assalamualaikum!!! 

Ni kiranya entry bergambar jela ye. Sebab ni gambar night views yang sempat aku snapped. Kejung bontot duk tunggu kat Ruins of St. Paul's tuh. Gigih tau! By the way, nak bagitau, sape-sape yang tengok cite korea "Boys Over Flower", time since kat Macau tu dorang ade singgah beli egg tart. Kedai tu masih lagi wujud. Dia hanya jual egg tarts and bubble tea je. So, aku yakin beli 4 bijik. Kiranya sorang 1 bijik la ye. Harga untuk sebijik ialah HKD5/piece. Rasanya okla memang ada rasa macam egg tart. Taktau la yang paling sedap rasa macam mana ye dok. Not bad. Beli gak juice mango asli dengan harga HKD10/glass. Gelas jenis besar dia kasik. Memang sedap! 

Ok dah, jom layan gegambar! 






























Ok dah...good nite! 

13 comments:

  1. ahaaaa dh habis layan gambar ohsem maaa kelu lidah amboo teknik photographer tahap langit ke 6 heeee

    ReplyDelete
  2. wah gambar gerak2! hehehe...

    cantek la malam...mmg best la nak bergambar kan? anak sedara aku layan la boys over flower tu huhuhu.

    ReplyDelete
  3. ooo.. mesti real punya kaler tukar2 tu kan..

    best.!!

    ReplyDelete
  4. adehh.. awesome la ruins tu waktu malam..
    ritu gigih pukul 12 tgh malam nak g nengok. katanya cantik berlampu.. tapi hampeh.. gelap gulita.

    ReplyDelete
  5. Pergh abg boys over flower siap hafal kedai kat mana ! haha

    ko x pegi ke taman rama2 yang sazzy falak pergi tu..nmpk gempak tp x tau kat mana...

    ReplyDelete
  6. hamboi
    pandai dah buat gambo ada 'gerak-gerak'..
    sila ajar akak
    hehehe

    ReplyDelete
  7. siang...malam...semua view cantik-cantik! boys over flower? kena layan dulu la cite ni kalau nak ke sini, baru ada feel sikit, hehe...

    ReplyDelete
  8. dah maju..gambo gerak2. haha !

    ReplyDelete
  9. @Jari Manis,
    gitewww! tak terror mana lagi. still learning dgn sifu katanya! ;)



    @Biqque,
    hahahah teringat gmbr ko kat blow hole tu. saje nak try test jadik ke tak. hahaha. cite tu 4 tahun lepas. kekeke



    @Cikda,
    hahaha haruslah real punye! tp cantum2 gambar jela.



    @Syieda,
    hahahaha time tu tggu dlm kul 7 malam dah gelap semua. kalo pegi kul12 tgh malam, mana ade org dh syiedaaaa...haruslah lampu itu ditutup. ;)



    @Hang Dhamin,
    hahahah heyyyy Boys over Flowers okay! lol. taktau la weh taman rama2 kat mana. aku kan takde astro. ;(



    @Kak Anash,
    gitewww belajar dgn sifu akak! ;)



    @Fida Jacob,
    gitewww hahahaha ;p



    @Orga,
    hahaah thanks bro! haaa... tu cite tahun 2009 tak silap. ade 25 episod. ookla cite tu. scene shooting kat sini kejap je. main landmark je dia amek.



    @Fara Nani,
    hahaha kannn dah maju skit. kekekek

    ReplyDelete
  10. cantik gambar...mmg pro habis.

    ReplyDelete
  11. salam ,

    nk tanye la..agak2 bwa budak 3thn seswai x tmp cmni?? makanan mmg ssh ek?? pstu dr 1 tmp ke tmp yg lain mmg akan ade free shuttle bus ke?

    ReplyDelete
  12. salam,

    sy tgk banner kedai itu ada tulis 豬扒包, maksudnya pork chop bun. Pork Chop bun ini mmg common dalam macau. Dorang biasa jual pork chop bun start kul 3pm. atau waktu pagi. penduduk sana sanggup berbaris awal utk beli pork chop bun tu. Pork chop bun tu pun hot selling item, sekejap habis. Boleh rujuk link ini, http://en.wikipedia.org/wiki/Pork_chop_bun

    Harap info sy membantu.

    ReplyDelete