Monday, September 28, 2015

Bali | Makan malam mahal di Jimbaran

Quick update!

Sape-sape yang penah travel ke Bali, mesti ada antara kita yang teringin nak dinner di Jimbaran. Makan malam tepi pantai katanya. The ambiance tu agak mahal la sebenarnya bagi aku. Yela, bila lagi nak makan tepi pantai ditemani dengan cahaya bulan bintang sambil diiringi dengan bunyi ombak di pantai. 

Trip aku ke Bali aritu, termasuklah makan malam di Jimbaran ni. Yela, tu antara wishlist aku gak tu. Saje je nak merasa makan kat situ. Sedap sangat ke. Tapi dari cakap-cakap orang yang penah ke sana. Makan sana mahal sangat. 

Jadik... kali ni peluang aku lak. Restoran ni dibawa oleh supir aku, Abg Ali. Ada tanda "Halal" di signboard kedai dan katanya ramai Malaysian yang datang kat sini. 

Since makan berempat, order pun ikut yang nak makan je. Bukan ikut hati, sebabnya bila tengok harga agak telan air liur jugaklah sebab agak mahal berbanding yang kita selalu makan samada di Bagan Lalang, Jeram dan tempat-tempat lain di Malaysia. 

Overall, malam tu abes jugaklah dalam INR749,000 untuk 1 ekor ikan siakap, 3 ekor sotong, kangkung goreng belacan je. Kalo convert tu, adelah dekat rm300 gakkan. Okla cukuplah sekali makan situ kalau pegi Bali ni walaupun ambiance dia aku suka. Tapi bagi pasangan nak honeymoon memang romantiklah rasanya.  

Ayuhh tengok. 












Bagaimana pengalaman anda pulak?

Rindu lak nak makan butter prawn. Sedapnya! Tunggulah dapat gaji pertama nanti.  Heheh. 

Till then. 

Bye!

13 comments:

  1. Aku pun suka mkn sini wpun kjp2 kerusi tenggelam dlm pasir sbb terlebih muatan...kuikuikui...

    Eh butter prawn je?butter chicken xnk ke?hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha kannnn tp okla kalu berkaki ayam jalan2 atas pasir gitu. butter chickennn tu aku nak sgt wehhh! mu tunggu aku dtg ayer@8! kah kah kah

      Delete
  2. bila ke Bali.. dah lama tak ke sana. almost 9 kali..

    selalu makan di Ocean Blue. rege boleh tahan lah.. tapi jangan lah makan lobster.. sure kering pocket.. yg best kat situ siap ada musician tu... then boleh tgk kapai terbang turun naik.. mmg best..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tgh bulan ogos aritu akak. heheh dh lama dah trip ni cuma jrg update je. lobster tu mmg mahal. ade terdengar org meja sebelah nk order INR700K untuk 100gram.

      Delete
  3. Jimbaran... tempat paling best untuk makan seafood. Walaupun agak mahal, tetap juga nak rasa. Now, dah rindu Bali bila tengok gambar-gambar meletop mu ni!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahah kannn. mohon ke sana la. gmbr bese2 je weh. adehhh. thanks!

      Delete
  4. Mmg mahal mkn cni, tp sbb nk tgok sunset, lynkn je la ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak sempat pun nak sunset aritu sbb sibuk berkecak dance. ahaks.

      Delete
  5. Sekali sekala jangan nanti dek konon orang kannnn ....

    Hehehe

    Tak sabar nak makan butter prawn dengan duit gaji pertama John hahahahahhaa

    ReplyDelete
  6. Kat Jimbaran ni, kalau nak murah sikit, order yg set makan sorang tu (dalam menu, diorang letak sebelah belakang)... dlm set tu ada serba sikit lauknya dari semua jenis.. tp puas hati..... ini tips dari supir yg bwk hari tu, dan actually, dia yg tolong orderkan, sebab takut terorder yg mahal...

    ReplyDelete
  7. Betul, memang mahal kat sana, kami 4 org makan hampir 300rm itupun 3 thn lepas, ntah 2 skrg lagi mahal..
    Insyaallah tahun dpn bulan March nak pegi pulak,rasa nak skip jimbaran tapi Kecian kt kwn2 yg baru pertama kali nk pi.. apa pendapat kwn2 yg lain ?

    ReplyDelete