Wednesday, February 8, 2012

Post Blackout! - Universal Studios Singapore

Assalamualaikum... 

First thing first, aku actually terlupa what's the exact sentence that i want to put here. But in my mind, it is sound like this... ATTENTION TO ALL: Jemputlah singgah melawat blog kawan saya yakni Lily Riani: The Globetrotter untuk membaca pengembaraan beliau ke beberapa buah benua yang terdapat di dunia waima ke Maghribi dan jugak ke Amerika Syarikat. Jikalau terjumpa beliau di shopping complexes, jangan segan silu untuk menegur beliau. InsyaALLAH, beliau sangat peramah. Beliau inginkan perhatian anda semua...kesiannn.... 

Alhamdulillah...percutian aku kali pertama bersama Travelholics telah berjaya dengan suksesnya! Walaupun keadaan di Singapore dan Universal Studios Singapore sangatlah panas dan berlengas serta penat giler babas!!! Tapi sumenye berjalan dengan lancar dan penuh dengan KESERONOKAN! Sangat tak sangka kami dapat bergaul dengan begitu rapat dan mesra sekali! Special congratulations kepada Icam : Si Pengembara Tumpangan kerana telah berjaya jejakkan kaki ke Singapura. Now, go and show off to all your schoolmates! 

Thank you to all of you for making this such a memorable experiences. Here goes my speech:

  • Biqque and Sekupang.net : Thank you for suggesting such a great idea and make it a reality. We owed you a big time! 
  • Chawanna : Thank you for giving such a great co-operation and be part of our group. Tak sabar nak tengok gambar aku! Hahaha...motif sangat! Laki bini yang rocks! 
  • Janggel : Thank you for joining in my car during this trip! Hahaha..2nd time already! Best tak travel dengan aku? Kekeke.motif nak riak? Semoga ada trip lain-lain lagi...yeeeehhhhaaa! Sila photoshop yang mana patut ok! 
  • Lily Riani : Thank you for stayed up till the last moment last nite! Thank you for being our tour guide. Hehehe...tak penah abes dengan macam-macam cerita kelakar! 
  • MasMZ : Thank you for catching up a lot of great moments! Tak sabar nak tengok sume gambar jugakkkk! Nanti jangan segan-segan amek banyak-banyak lagi ok! ;)
  • Kak Coco : Thank you for joining us! Tak tau nak cakap ape..but Kakak Coco ROCKS! sebab nak roller coaster yang giler babas punye laju! For the dinner...only thank you i would say. May ALLAH always bless you with all the rezeki. Amin... 
  • Mas Zuber : Thank you for being our group hostel arrangement although baru je kenal dalam  2 kali kalo tak salah aku. But, no doubt that you simply the best! Arghhhhhh!!! teringat gambar the Mummy! Hahaha. ;p 
  • By.ya : Thank you for being such a great and positive person! Tak sangka ok we all sume boleh get along very well. Hoping for the next trip coming soon! 
  • Shah_rule : Thank you meeting us in the kedai ayam goreng. Kekeke...walaupun janji nak jumpe depan globe tak tercapai..janji dapat jumpa time nak naik Jurrasic Park! Hehehe.... nanti join lagi ok! 
  • Icam : Thank you for being struggling in dieting. I know you have been through the hard way in dealing with food! Hahahah. It's ok...enjoy ur moment and go and tell your friends!
  • Kepada Amy and Lin, thank you for being part of group during the trip! Walaupun tak sempat nak cakap banyak, tapi you guys cool! 
  • Ely Hasrul : Kepada kakak cantek, takde bahasa yang dapat diungkapkan...hanya mampu bagitau ni je. Jumpe di next trip jela...... ;p 



Because of all these....you guys deserve...... 


Till then....bye! 

20 comments:

  1. Hampas betol first sentence tu!!!! Lily will be as popular as John after this! Muahahahahah!

    I like the Oscar!

    ReplyDelete
  2. wah wah ... tak sabar nak tgk gambar2 u all ;)

    ReplyDelete
  3. amacam transformer best tak??
    so far bg ako yg best mummy roller coaster arr & galastica mmg wajib da bomb la kan ;)

    ReplyDelete
  4. cis tak first.. kang smbung komen

    ReplyDelete
  5. pasnih ikut kakak cantek pg sarawak plak yeee.. diulang sarawak bukan sabah hahaha

    ReplyDelete
  6. wah.. dapat Oscar trophy.. mekacih John yg comel ala2 pelakon korea. owh ya.. repeat USS ajak aku skali ek.. kita layan roller coaster kaler biru tuh plak. hahaha..

    ReplyDelete
  7. bestnya! haha. aku bajet nak main USS takde lagi. So, malah hari Sabtu baru ni aku masuk USS after hours je. ngeee. itu pun dah syok dpt tgk the grand fiureworks. hehehe... bestnya korunkk!!

    ReplyDelete
  8. Sempat lagi bah dengan trophy "Best Traveller". Hahaha..

    ReplyDelete
  9. Waaa kat seberang sanun.. hah cepat cepat.. bab2 gambo aku nak cepat :D

    ReplyDelete
  10. wahh bestnya korang berjalan. Cedih sebb tidak dijemput. uwakkk. Akak pn tak pernah jejak USS tu..huhuhu.

    Hanya yg kaki travel boleh memahami dan serasi dengan kaki travel. Tul tak?

    ReplyDelete
  11. johnnn yg ensem,

    dah jgn nak kembang lelebih tau!

    walopun baru sekali dua jumpe korang, tp best giler join trip yang ini. korang memang sempoi n best. sorry sgt pasal hostel yang memakse korang sumer menapak 1 kilometer lebih....nak tercabot kepale lutut weh!

    p/s: aku pon setiap kali teringat gambo kat mummy tue, gelak rolling on the floor okeh!!!

    ReplyDelete
  12. Emm popular la lily lepas nih, nanti silap2 ada stalker jugak lalalalala..

    Aku pun tak sabor nk draft entry aku nih..keh keh keh..

    ReplyDelete
  13. John,
    akak rock?
    hahah
    alahai..tq le..(tak jadi nak sopan lelebih...)

    btw, akak langsung tak menyesal ikut trip kali nih...
    dan of coz..tak serik ...

    dan John, dah sihat lum nih? semoga tabah ek?

    Amin- for the doa murah rezeki itu..(tatau nape muka korang2 sume nih ada terpancar murah rezeki jugak..haha)

    ReplyDelete
  14. tqvm john !! jom berjimba lg sampai patah kaki.... =) -Amy

    ReplyDelete
  15. john nk bertny..cm ne korg beli ticket masuk uss?..beratur time nk masuk ke beli awl2?

    ReplyDelete
  16. ehhhh pegi USS ke....cuti 4 hari haritu ehh...taktau pon....huhu...pix pls!!

    ReplyDelete
  17. bile pergi ramai2 abis tungang langgang tpt tu jadi nye.. tp seronok mmmng tak trhingga!!

    john, ko plan next trip utk kami ye..

    ReplyDelete
  18. *lambai2 orang keliling sambil buat flying kiss*

    thank you! thank you! *sambil lidah jelir kat huruf T*

    ReplyDelete