Monday, February 13, 2012

Universal Studios Singapore! - Episode 1

Assalamualaikum......

Nampaknya aku agak terlambat untuk postkan entry aku ketika menyertai rombongan Travelholics ke Universal Studios Singapore lewat minggu lalu. Sumenye dek gara-gara pegi bercuti tapi tak bagitau bos...terus masuk keje, files bertimbun-timbun mintak dibereskan dengan cepat! Hampehhhhhhhhhhhhh! 

Ok..enough about work. Plan untuk ke USS ni tak lama pun. Ni sume gara-gara Biqque yang suggest nak pegi theme park ramai-ramai. Kekdahnya, dia cakap memang seronok nak mampos ok! So, since sume orang tak penah lagi sampai ke USS walaupun ade a few of us dah penah sampai 2 3 kali kat sana. Haishhh...ade makwe ke kat sana sampai 2 3 kali pegi??? motif sangat ok! Maka, pilih date yang sesuai..tup tup terpacullah tarikh 5-7 February 2012. Sebab time tu kan public holiday bersempena Maulidur Rasul dan jugak Thaipusam. Ibarat membunuh 2 ekor burung dengan 1 batu bak kata orang putih. Maka....bermulalah episod membuat perancangan rapi. Terima kasih sekali lagi kepada semua yang terlibat! You Guys ROCK!

Hari yang dinantikan penuh debaran telah pun tiba...aku satu kereta dengan Janggel, MasMZ dan juga Lily Riani (Wahhh..makin femes dah dia nih, jangan lupa belanja ok~) Kami semua sepakat untuk bertolak malam yakni lebih kurang pukul11 malam, so that...dapat sampai ke Larkin, Johor lebih kurang pukul 5.30 pagi. Owh ya, Lily jugak suggested that we all pakai baju merah. Konon-konon satu team la ni. Nak kasik sume orang jeles yang we all ade tema. Yes indeed!!! idea ni buatkan biq cemburu tahap dewa! Kekekeke. Sorry biq..next time k~ alalala... 

Mula-mula...aku pegi ambil Lily dulu di teratak beliau yang serba mewah itu. Thank you lily for the red velvet! Sedapppp!!! Next time, rainbow cake pulak ok! Kekekek...Kemudian...kereta dipandu laju menuju ke rumah MasMZ pulak. Bak kata lily, we need to take all the moments pictures, so that we can create a story from that. Hehehe..i thought it's such a good idea. Why not buat macam komik tu kan. Itupun kalo terkeluar ayat yang best-best ler. 


Kemudian...amek pulak Janggel yang tinggal berhampiran dengan rumah MasMZ. Time ni jam menunjukkan pukul 11.15 malam kalo tak silap aku. We all suppose to meet all of the Travelholics kat RnR Seremban untuk supper dulu sebelum bergerak menuju ke Melaka untuk mengutip...oppppssss..dukung..opppppsss...amek Kak Coco kita yang menjadi penanggah kenduri sepupu beliau. Katanyalah... 

Wahhh...ketika dalam perjalanan tu sesi berborak sakan telah bermula ibarat 10 tahun tak jumpa ni! Ntah pape je cerita yang keluar. Ade certain cerita tu aku dah penah dengar 2 kali dah kot. Tapi layan jelakan....sambil menceriakan suasana malam tersebut. FYI, radio tidak dibuka pun, yang kedengaran hanyalah suara kami bergelak ketawa, kadang-kala senyap kejap 2 minit, then sambung balik gelak. Kekekeke. Tup-tup....dapat panggilan dari Mas Zuber yang bagitau dorang dah terlepas RnR Seremban. Gilerrrrrrrr!!!! Macam mana pulakk boleh terlepas kan??? Motifnya dorang terlampau galak duk menyembang sampai terbabas RnR Seremban tuh. Alahaiiiii...tu dia anak gadis berborak sampai lupa diri. Ish ish ish.... Papepun takpe, dorang suggest tunggu kat Hentian Rehat Senawang. Biqque dan Chawanna telah pun menunggu kat RnR Seremban tu terpaksa meneruskan perjalanan untuk bertemu mereka di Senawang pulak. Alahaii....aku pulak terus memandu laju menuju titik pertemuan kami. 

Akhirnya...berjumpa jugak kami semua di Hentian Senawang. Ingatkan ade la gerai-gerai boleh minum ke ape, rupanya toilet je ade???????? Arghhhhhhhh....lepas dah beramas mesra tu, terus kami meneruskan perjalanan ke Melaka untuk mengambil Kak Coco, then bergerak ke RnR Ayer Keroh untuk supper. Sume dah kebulur dah ni. Owh ya, Icam Pengembara Tumpangan pun ikut jugak tau! Korang jangan taktau.....hebat dah beliau sekarang ni. Akan jejak kaki ke seberang tambak tau! Mudah-mudahan ini langkah beliau untuk meneroka alam tuhan yang luas ini. InsyaALLAH... 

Perjalanan untuk mengambil Kak Coco yang dikatakan 300 meter berakhir dengan 10km!!!! Wahhhh...tertipu rupanya kami semua. Bertabah jela. Nasib baik Kak Coco belanja. Murahhhh rezeki beliau~ Alalala... Then, berhentilah kami seketika di hentian rehat Ayer Keroh nak makan-makan. Time ni dah tengah malam dah kalo tak silap.....makan jela dengan mata pun dah agak kuyu dah ni. Some of them, membuta je dalam kete...takpelah simpan energy katanya....



Lebih kurang 2 jam makan sambil borak (2jam okkkk!), kami teruskan perjalanan ke Larkin, Johor. Sepanjang perjalanan diisi dengan sesi berborak dan bercerita. Banyak sungguh cerita keluar dari mulut Lily Riani. Semua cerita kawan-kawan beliau keluar, pengalaman yang sungguh kelakar. Kekeke. Tiba-tiba!!! Tak semena-mena, Mas Zuber memecut laju keretanya memotong aku. Katanya aku bawak slow...hellllooooo!!!! Tolong skit yea, kekeke. Pastu Biqque pulak duk kasik highbeam, motif nak racing memalam buta ni? Rupanya...dorang nk terkucil + mengantuk yang amat. Maka...berhenti lagi kat stesen minyak ntah kat mana time ni. Lupa dah. Pastu, kuar kete sat...borak lagi sambil duk gelak-gelak. Ntah pape laaa dorang nih!. 




Oklah dulu...malas nak sambung. Aku dah penat nak tido. Nanti kalo aku dah tak busy, aku sambung lagi ok....

Kepada saudara Aremin, kami beli tiket secara online sebab takmo beratur ketika berada disana. Kalo beli online dapat diskaun 15% jikalau anda mempunyai debit kad atau kredit kad Maybank. 


Till then.....wasalam...  

23 comments:

  1. hahaha dialog sgt mencuit hati..

    tapi bole lak aku terlupe nak ambik cupcake red welwet tuh time lepas rapid adventure dari MasMz.. hahaha kempunan dah red welwet tuh.. Lily nanti buatkan special utk i oke.. hehe

    yg part 15% DISKAUN memane je aku nmpak.. entry aku pun ade.. hehe

    ReplyDelete
  2. damn! baru ingat nak first td. Shah_rule u dok on-call ek bley dpt first ni? second pon ok lalala~~~

    Syok jugak john u letak dialog2 tu :)

    ReplyDelete
  3. YES (dengan gaya bhyya dalam pic)

    hahaha a ah kan kalo time on call kalo bosan bace je blog korang ni.. hehe

    ReplyDelete
  4. i was so sure i am da first.... ek ellaa... geram.

    komik lawakkkkk sukaa..... heheheheh... but anti climax giler. ok, sambung report.

    ReplyDelete
  5. tue dia, pepagi buta dia post entry..hehee

    refreshing part comic tue john. good job!

    nanti sambung lagi ek!

    ReplyDelete
  6. Best pulak tgk ada dialog2 ni kih kih kih...

    kamon john, u can do it!! we want more hahahah

    ReplyDelete
  7. Bestnyerr...tapi cek sikit ayat tu...ce tengok para 7 awak.."dah beramas mesra"???? :D Bahaya tuu!!! ramas??? EEE....tak nak!!!!

    ReplyDelete
  8. Hahah siap ada dialog! sengal tol wakakaka.

    ReplyDelete
  9. Aku paling suka ayat ni :- Ade certain cerita tu aku dah penah dengar 2 kali dah kot. Tapi layan jelakan....sambil menceriakan suasana malam tersebut. " hahaha ko memang sengals! hahahahhaa

    ReplyDelete
  10. haha bebetol cm komik arr siap dialog hahaha.. cpt sungguh sharule tuh patu alasan nk kapkek cess

    citye kalu sedap dgr 10kali pon takpe.. psl cerita tuh ah ko bwk kete slow ye.. hihii

    ReplyDelete
  11. john,
    hehehe
    nak dukung akak??larat keee??? karang patah tulang belulang..tatau... haahahah
    nasib baik colik aje,kan?

    gambar ala-ala komik style...sungguh bernas dan menarik..

    gile cute!!

    (dan akak pasrah tak buat entry lagi..aduiii...jauh dah kena tinggal..huhu..bertabahlahakak...)
    best kan dengar john berceloteh dalam kete..kan..kan..kannnn?

    ReplyDelete
  12. wahhhhhhhh..... padanlah sonyap jer...... wat entri..... hehehe....


    John...... ko luper citer kita masuk kawasan kubur!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  13. hehe..dah poie ye? den baru je bli tiket nak poie..tapi lambat agi..bulan 4 kekdahnye..hehe

    ReplyDelete
  14. johhhhnnnnnnnn.....




    benci la korang ni. sana sini citer pasal USS... hahahaha


    *jeles ai*

    ReplyDelete
  15. gambar ke-6: gerangan siapakah yang menimbang perat di subuh2 hari itu? hehehe

    ReplyDelete
  16. mase hentian biq nk kencing dgn MasZuber kena high beam tu, aku kasi gift Hot Wheels kat Kak Coco dgn MasNona, perghhh diaorg punye laaaa mamai gile masing2.. mcm kena kejut pagi kat kem askar.. he he..

    ReplyDelete
  17. dulu aku ada buat satu majelah mempelam online, tabloid abis, aku guna muka kawan2 buat cerita gosip hahaha! teringat time2 tu...

    tak tahan ok nak kenc masa tu! dah la hentian jauh2! terpaksa ar high beam urban legend kat mazuber :D

    khai, org yg menimbang tu bukan travelholics...watak extra jer tu hahaha!

    GAMBAR KAMBENG KO COMEL SIALLLLLLLLLL! TERINGAT NZ WAAAAAAAAAAAAAAAA RINDU LAAAAAAAAAA!

    ReplyDelete
  18. hahaha.. dah agak dah... tgk muke dari tepi xde rupa travelholics yg gi USS.. haha. watak extra yg membina suasana tu! haha

    ReplyDelete
  19. aku baru bleh blogwalking ni..bizi gila cam tak cukup 24jam dah ni...adui...aku sempat baca dialog2 je..balik kang aku baca lagi...cau cin cau...

    eh sat2, maszuber pun pigi ka?? waah ramai gilak join...jeles

    ReplyDelete
  20. OMG ADA KAMBENG!!!!!! GIGIH SIOT!

    ReplyDelete
  21. Cawan,
    thank you for the hotwheelllll...
    suka...sebab dalam mamai leh terkejut dapat kete sebijik, ok?

    John,
    kambing biri2 itu comel, ok?
    (aik? sebuk pun sempat tukar header???)

    ReplyDelete
  22. bestnyer ade geng travelholics...hehe

    ReplyDelete