Thursday, May 10, 2012

Malaysia International Tourism Bloggers Conference & Awards : The Gala Night!

Assalamualaikum!!!

Syukur ke hadrat Ilahi diatas limpah kurnia-Nya kepada aku atas kemenangan aku di Malaysia International Tourism Bloggers Conference & Awards tempoh hari. Actually, memang tak sangka langsung yang aku telah dipilih sebagai pemenang, since undian aku tempoh hari adalah yang ke-2 tertinggi. I guess it's just my luck! FYI, someone has nominated me in Tourism Destination Blog and I won. I didn't who's nominated me. Maybe orang tu boleh tinggalkan komen. Terima kasih banyak-banyakkkk!!! Tak lupa kepada juri yang telah memilih blog aku sebagai one of the winner! It feels soo greattt!!!



Pada 8 May 2012, telah berlangsung majlis penyampaian anugerah kepada pemenang yang telah diadakan di Saloma Bistro dan disempurnakan oleh Y.Bhg. Dato' Sri Dr. Ng Yen Yen, Menteri Pelancongan Malaysia. Tak lupa jugak telah dihoskan oleh Datuk Mahadzir Lokman. He was awesome! Pertandingan adalah anjuran Ministry of Tourism Malaysia dengan kerjasama dari Tourism Malaysia, Social Media Chambers of Malaysia dan juga Travelblog.org

At first, memang aku tak jangka langsung akan menang award ni memandangkan aku memang tak bertuah langsung kalo masuk mana-mana pertandingan. Yela, baru je start blogging setahun yang lepas. Tup-tup terus menang. Mana tak terkejut! Alhamdulillah..i think this is my greatest achievement so far. InsyaALLAH, aku akan kerja lebih keras lagi untuk berkongsi ilmu dan pengalaman dengan pembaca sekalian.

Since malam tu takde sesi kasik ucapan oleh setiap pemenang, maka dengan ini aku nak dedikasikan entry kali ni untuk anda semua:

Ehem-ehem, pertama sekali syukur ke hadrat Ilahi dengan limpah kurnia-Nya kerana memberikan aku nikmat dan bakat yang aku kira kadang-kala aku alpa dengannya. Tak lupa juga kepada family aku yang banyak kasik dorongan (okla nak sebut jugak eventho they dont even know that I have a blog). This thing must be kept a secret ok! Harap-harap takde sape la bagitau kat mak ayah aku. Hehehe.

Special thanks to TRAVELHOLICAWESOME!

Janggel the "JanggelTrekker" : Winner of ECO TOURISM BLOG!!!,  Lily the "Globetrotter", MasMZ the "Kaki Jalan", Kak Coco the "CocoNutz", Chawana the "Chawana", MasZuber the "Journey Of Life", Byya the "Traveller's Anatomy" , shah_rule the "My Story In A Life Time", Biqque the "Beauty In Darkness", and Ely the "This Is Our La La Land".

Kepada semua warga Forum Cari especially Warga Board Travel yang telah mengundi aku. Jasa anda semua memang aku takkan lupa sampai bila-bila. Harap dapat bertemu anda semua di alam realiti!

Kepada kawan rapat, tak rapat dan jugak kawan facebook. Terima kasih kepada anda yang telah baca PM aku dan undi aku. Jasa baik anda tak dapat saya balas.

Akhir sekali, kepada semua pembaca blog Kakiberangan.blogspot.com. ANDA SEMUA MEMANG TERBAEKKKK!!! Teruskan memberikan sokongan kepada aku untuk berkongsi pengalaman aku dengan anda semua.


Jom layan gambar-gambar ketika malam gala:







Walaupun tak cukup kaki yang ada, tapi yang hadir pun aku dah cukup gembira!!!


Till then....wasalam.

38 comments:

  1. Omaiii ucapan retissss!
    Tahniah la sebb menang!
    Kite teruskan usaha kita!
    Yeay!

    ReplyDelete
  2. Tahniah Danny, semoga terus berjaya..

    ReplyDelete
  3. Tahniah John/Danny.ur real name Danny?Congratz2.Blog anda memang berinformasi plus ada gambar2 yang saaaangat cantik dan menarik.

    ReplyDelete
  4. congrats, bro! Happy 4 u... keep on blogging!

    ReplyDelete
  5. Congrats!!!! teruskan usaha murni anda.. harap2 tahun depan menang lagik....^_^

    ReplyDelete
  6. nak sangat jadi retis
    now you get it :)

    suka, suka....tahun depan tanding lagi, kami menyokong.
    maknanya blog kena update selalu dengan traveling story yang best2.

    zany

    ReplyDelete
  7. if i'm not mistaken, lily was the one who nominated you. masa tu dia call aku suh join, aku malas since main voting2 ni mmg aku tak terer...patu dia kata main2 jer sonok2...then we tried to vote diri sendiri like what u did in travel cat, tapi tak berjaya! (tatau camne ko buat, aku buat tak jadi seh!) kitorang try main2 nominate, patu tak silap aku (tak silap aku la ye) dia nominate na, janggel n ko, patu lin nominate aku hahaha! from there la bgtau kat sume suh vote vote vote hahaha! kelakar gile masa tu sbb kita tiga2 ada dalam cat yg sama. aku mmg surrender la awal2 sbb blog aku ada politik mesia hahaha!

    anyway, congrats sebab menang :) woot woot!

    ReplyDelete
  8. and oh ya, i voted for you :D so terasa kemenangan disitu jugak la...hahaha!

    ReplyDelete
  9. Remembering the personal help and advice that you once provided me (sbl gi NZ), i prayed semoga Allah memberi balasan setimpalnya. I could only manage to say thank you and hantar postcard. And in a way, i hope inilah balasan Allah. Thank you once again and CONGRATULATIONS!!!

    ReplyDelete
  10. setuju dengan biqque we who voted you feel like winning jugak.. haha

    clap2X tahniah!!!

    ReplyDelete
  11. omaii omaiii ucapan....

    nak tinggal note "sama-sama" jer larr....

    oklah. Sama-sama....
    Hahahahaha

    ReplyDelete
  12. Big YAYYYY here!!!!!

    I rase lily yg nominate u kalo x silap. Cuba u tanye dia ;)))

    Pepehal, u deserve itt! Eat n enjoy that B-)

    ReplyDelete
  13. wah tahniah! tahniah!
    tak sesia tolong vote juga :)

    oo janggel pun menang juga ek.. tahniah too ;)

    ReplyDelete
  14. Lily calonkan Danny dalam category Tourism Travel Blog di mana Danny tak menang dlm kategory tu. Tapi untuk kategori yg Danny menang ni yakni Tourism Destination Blog ada org lain yg calonkan.

    Sekian.
    Apa² pon tahniah Danny dan terima kasih kepada semua voters juga!


    :)

    ReplyDelete
  15. Eh sorry silap. Yg Danny kalah tu pon bukan Lily yg calonkan . Takpelah janji Danny jadi retisss kekkee.

    Suke le tu kan!
    Ko memang layak!

    ReplyDelete
  16. walaupun akak tak menang...sebab tak bertanding
    tapikan..
    terasa tempias bahang menjadi retis gituuu.....
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    (berpeluh buat ciken dance).

    TAHNIAH DANNY & JANGGEL!!!

    ReplyDelete
  17. owh aah, yg travel tu john calon diri sendri, ada entry kan...ha bukan yg tu la kiranya...tatau la lily calon utk sapa n category apa, tapi ada la dia calling2/twit pasal nomination kita2...hahaha gile lah, kelakar plak bila ingat benda main2 jadi betul :)

    ReplyDelete
  18. Ya masa saya buka laman web tersebut utuk vote, blog awak dlm katogeri tu memang tempat ke dua, jauh jugak perbezaan jumlah vote tu, lepas tu tak tahu apa jadi...maybe vote utuk awak meningkat lepas tu kut sekiranya masih ditempat kedua besar kemungkinan pengadil yang adili nampak sesuatu yang lain-daripada yang lain tentang blog awak, tentu ada yang special sebab tu mereka pilih,apa pun Tahniah

    ReplyDelete
  19. Tahniah...teruskan melancong dan tips2 yang berguna.

    ReplyDelete
  20. ngak pa2, gue mungkin salah neka sih. makasih aja pada yg calon in! yg penting, udah rejeki mu deh! :)

    wah tetiba jadi minah indon! hahahaha! (amik mood gi jogja)

    ReplyDelete
  21. Wah, tahniah ye!!!!

    ReplyDelete
  22. wah wah wah! congrats! pasni kenalah teroka Malaysia sampai habis pulak kan..

    =)

    ReplyDelete
  23. hari hari berjalan je....kerja ape ye...tahniah...

    ReplyDelete
  24. congrats utk yang kesekian kalinya :)

    ReplyDelete
  25. Congrats john!! to blogger lain yg menang gak, congrats jugak..korang mmg daebak!!! best gilos blog korang ^^ V

    ReplyDelete
  26. Tahniah John...teruskan berblogging sebab banyak info utk org lain.

    ReplyDelete
  27. tahniah..tahniah..tahniah...

    haruslah lebih aktif travel & blogging pas ni yer..

    ReplyDelete
  28. lama tak datang sini, sekali terus pompang waaaa dah jadi artis betul, siap ada award lagi. tahniah2~ ^^

    ReplyDelete
  29. suka! suka! suka! congratssss agak keciwa la sbb xdpt nk hadir memeriahkan majelis. bila kite nk mkn2? haha

    ReplyDelete
  30. tahniah ! tak sia2 juga Wakjan mengundi kamu ( :

    moga akan lebih bersemangat dengan update2 yang terus menyengat. lu kasi sengattttt ...

    apa2pun, bak kata orang kampung Wakjan: "Success is a journey, not a destination ..."

    ReplyDelete
  31. bole ko menang bro???...hahaa..tahniah!keepup 'bara arang kolesepetang tu"

    ReplyDelete