Jom Klik!

Monday, December 31, 2012

The Best of 2012!

Assalamualaikum!!!

Hari ini adalah hari terakhir sebelum kita melangkah ke tahun 2013. Jom kita singkap segala travel trips aku yang aku rasa terbaek untuk tahun 2012. Banyak suka, duka yang dikongsi bersama. Riuh gelak-ketawa, bergurau-senda, tangis dan sebak. Semoganya momentum yang terbaek terus berada dalam diri kita semua untuk menikmati keindahan bumi ciptaan ALLAH Taala. InsyaALLAH....

Trip pertama bersama Janggel, Masmz dan Kak Coco. Alhamdulillah.... memang 1 kepala abes setiap seorang. Time ni memang gamble abes ajak dorang naik cruise sama-sama. Percutian ala-ala orang kaya walaupun tido atas lantai. Hahah. 

Trip pertama secara besar-besaran bersama Travelholicawesome ke USS. Alhamdulillah...everything went very very well despite nak carik hostel yang kene menapak beribu langkah jauhnya! Banyak benda-benda manis. Thank you all for this trip. 

Trip yang paling tak sangka aku nak buat yakni India very the Incredible!. Paling adventure, paling drama, paling best, paling menyayat hati dan semua yang ada paling paling lah! Betol-betol menguji diri mental dan fizikal. Hahah ok drama lagi. Memang takkan lupa sampai bila-bila. Thank you Janggel dan Masmz. 

Trip Travelholicawesome yang kedua menerjah Taiping, Perak demi nak makan satey Pak Ein. Kegigihan sungguh bermakna. Memang best tambah-tambah siap borak sampai pukul 4.30 pagi! Hahaha makanan yang sungguh sedap. Gelak ketawa memanjang. Thank you geng! 

Percutian yang aku anggap antara yang berdrama jugaklah. Plan since January 2012 akhirnya terlaksana walaupun Kak Coco banyak sungguh dramanya. kekek Tapi sumenye berjalan lancar menerjah Hatyai dan Krabi. 4H3M yang bestttt! 

Trip paling mega sepanjang tahun 2012. Lebih setahun plan dan 2 minggu bercuti yang amat bermakna sebabnya aku nak migrate pegi sana terus. Hahah Boley? Thank you Haz dan Yan. 

Trip Travelholicawesome yang ke-3, paling lama yakni 3h2m. Plan yang agak lama alhamdulillah tercapai jua akhirnya. First time pegi Pulau Redang weh aku ni. Memang cantek sungguh air laut kat sana. Jom kawan-kawan kita plan trip lagi! Hoyehhhhh!

Trip ke Ipoh yang tak dijangka. Terus beli tiket ETS menuju ke Ipoh bertemu Masmz, MasZuber dan Byya dalam misi mencari tempat mistik di Negara Eeypoh bak kata Neelopak. Thankkkks! Bestttt!

Trip company yang diadakan di Club Med, Cherating. First group trip aku join walaupun dah 2.5 tahun bekerja. Anti-social la katakan. Hehehe. Overall, percutian yang agak mewah dan seronok! Betol relax abes! 

Trip penutup untuk tahun 2012. Patutnya ber5 tapi akhirnya berdua. Alhamdulillah...everything also went well and we had a really great time in Jogjakarta. Tak puas! Sebab takde sunrise dan Ratu Boko! Hahaha. Tak plan untuk budget ended up overbudget terus. Boleh gitew? 

Apa resolusi tahun 2013? Jom kita travel dengan lebih kencang lagi! InsyaALLAH! Tak lupa kepada semua-semua pembaca Kaki Berangan semua! Diharap anda mengecapi impian masing-masing tak kira ape yang diingini.

Till then, wasalam...


28 comments:

  1. Happy new year, John..Moga makin jauh melangkah di tahun 2013 :)

    ReplyDelete
  2. Selamat tahun baharu :)
    Harap kita pun dapat travel juga nanti :D

    New: Contest: Top Referer Get RM100 Topup!

    ReplyDelete
  3. Arghhh. Trip ke negara Eeypoh yg aku paling jeles skali nih! Hihihihi

    ReplyDelete
  4. cool weih...jeles abis...terutama gi sydney itu...happy new year and happy more travels...

    ReplyDelete
  5. seriusly
    i am happy to be part of some of your journeys year 2012
    and
    believe me..
    you guys and gals are awesome!!!
    .
    .
    ...
    .
    .(kesat air mata tanda terharu).
    .
    .
    (drama plak?)
    TQ Mr President!!!!

    ReplyDelete
  6. memang aku kagum abis lah...yang bstnyer, semua orang dalam pic tu happy. nampak betapa seronoknya 2012, hehe...happy new year henry!

    ReplyDelete
  7. waa..seronoknya tengok pengembaraan John..semuga terus mengembara di bumi Allah ini!!

    ReplyDelete
  8. Ya Allah, terpaksa baca style retis jumpa peminat.... Dekat semua perenggan nak kena jawab sama-sama.. Hahahhahaahaaha... Autograf aku nak dak?? HEhehehe...

    ReplyDelete
  9. Terima kasih kat Janggel & MasMZ je?...ehem ehem kat follower tak ke?

    Nak migrate ke Aus...auch..kena fikir 10x ni

    Mungkin 2013 John travel sampai ke Negara Pelamin kot.

    ReplyDelete
  10. Malunyaaaaaaaa

    Wa terover exposed kat sini!
    (Pekup muka)


    Terima kasih peminat semua! #tetiberetis

    ReplyDelete
  11. Happy New Year Henry! Hehehe.. Happy 2013! =)

    ReplyDelete
  12. Happy New Year and good luck for 2013 yer John..



    ReplyDelete
  13. selamat tahun baru 2013 habang HENRY FOX katanyaaaaa....sejak bila hang tukaq nama ni????? pitammmmm...

    ReplyDelete
  14. Tahniah untuk 2012. and best wishes for 2013.. =))

    ReplyDelete
  15. Happy new year john...Nampak semua orang gembira je dalam gambar gambar tu. Tahun ni mesti banyak jugak plan ye john. Setia menunggu entry jalan jalan john and the gang...

    ReplyDelete
  16. awwwwwwwwwwwwwww... *lap2 air mata skit2 mcm princess kate*

    ReplyDelete
  17. Mr presidenttt

    Yg suka berangan!!

    Very Nice knowing u in person :)

    ReplyDelete
  18. bestnyer....mmg awesome..this year sure g jauh ag nih...:-)

    ReplyDelete
  19. just love all the pics..

    cantiknya dan bermakna..

    semoga terus berangan dan berangan :)

    ReplyDelete
  20. meriahnya... travel kamu. PAtut r dinobatkan blog travel terbaik oleh tourism. hehe

    ReplyDelete
  21. wish u all the best in 2013 =))

    ReplyDelete
  22. Teruskan drama kembara samada solo atau dengan kengkawan pada 2013 ini. Pastikan drama itu diterbitkan di blog ini hehehe ...

    ReplyDelete
  23. well John, what can i say....? A very colorful life u have...(aku pon rasa sngt2 colorful when reading this post)...:)
    hope everything will go according to plan in 2013...Insyaallah!

    ReplyDelete
  24. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  25. haii kakak santek nih...


    semoga 2013 membawa keberkatan buat kite sume..

    trip jgn di lupa keluarga bahagia...

    ReplyDelete

Please leave your nicknames. Don't be just an anonymous. If not, I will reject your comment straightaway.

Sila tinggalkan nama samaran anda. Jangan hanya jadi Hantu tak bernama. Jika tidak, segala pertanyaan/komen akan di'reject' serta-merta.

Thank you & Harap maklum. ^_^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...