Saturday, November 16, 2013

Shopping : What did I bring back from Melbourne?

G'day Mate!

Untuk nak abeskan cerita trip Victoria, Australia untuk tahun 2013 ni, macam biasalah aku nak share benda-benda yang aku bawak balik lepas balik dari bercuti ni. This time aku try control ape yang aku beli. Ntah la taktau berjaya atau tidak. Tapi okla, takde giler macam dulu dah. T____T 

Ayuh!


jumper ni aku beli kat Cotton On. ada winter clearance sales berharga AUD10/each. sedap dan selesa kalo pakai. actually, gedik je lebih nak beli. saje nak penuhkan almari kat umah. banyak baju-baju less than AUD10 kalo ada saiz yang boleh beli. kawan aku siap beli macam knitted sweater tu hanya AUD5/each! 


turtle-neck sweaters yang berjaya aku rembat. time winter clearance sales baju macam ni agak harga runtuh. average harga adalah AUD20/each. ada yang jenis tebal, ada yang jenis tak brape tebal. okla buat bekalan nanti. hiks. yang muffler tu pun harga AUD7.50/each. 

nila mangkuk Corelle 3 pieces untuk mama aku berharga AUD25/box

ni pulak pencil case ade orang nak hadiah bday la pulak kan... brand ni rasanya tak sampai Malaysia lagi kot

sweater paling mahal yakni AUD99/each. actually kaler dia dark blue, taktau lak dalam gambar ni nampak buruk tapi actually nampak smart. hiks

jam tangan jenama Fossil. Actually, at that time, ada promo kalo beli 2nd piece dapat 50% off, even 1st piece pun dah ade diskaun. Dah lama aku tak beli jam tangan, kalo nak beli biar puas hati sebab benda mahal plus tak selalu beli. aku memang jenis treasure jam tangan ni. plus, bila compare dengan harga kat KL, ataupun JPO memang kat sini murah! Untuk 2 utas ni, aku dapat dalam Ringgit RM550 je. Lebih kurang RM250/each. Ok sangat la tu kan? btw, jam tangan wanita lagi murah!

original genuine leather wallets ni aku beli kat Queen Victoria Market dengan harga AUD37/each. Bila pegang tu memang bau kulit, dia siap buat test lagi depan mata bakar dengan api. ni pun takde dalam plan, saje nak tukar wallet bary sambil yang lagi satu hadiahkan kat ayah aku 
ni pulak fridge magnets beli kat QVM dengan harga 6 bijik = AUD10. ada macam-macam corak dan design sume

ni pulak t-shirts beli kat QVM gak dengan harga AUD8/each tapi dapat AUD20 untuk 3 helai. kalo boleh elakkan beli hari Selasa sebab lagi mahal. 

Ok dah... tu je nak share.

Bye!

13 comments:

  1. Amat setuju. Ako pun sama. Berbeza betul spend duit for souvenir masa pegi Gold Coast & Sydney 2011 dengan Tokyo this year.

    ReplyDelete
  2. Oh kuat lagi kuasa membeli tuan henry fox nie.. hehehee... kita dah tak mampu nak beli t-shirt kalau berjalan.. :P

    ReplyDelete
  3. banyaknyeeee soppink!best2....ada gak fossil...best2....hehehe

    ReplyDelete
  4. sakan shopping john...hehe

    hehe..smiggle brand tu mmg femes ngan bdak2 stadi oz. member aku siap pesan beli lanyard etc. masa aku g perth ari tu.

    ReplyDelete
  5. Dalam dok kontrol soppink..byk betul borongnya...kalau tak kontrol..ntah byk mana lagi kan..ahaha...byk baju WINTER tu..ehem2..nak berjln ke tempat sejuk lah tu next year kan heeee..yg pasti semua cantik....pandai pilih n good taste

    ReplyDelete
  6. waaahh merih sungguh hasil rampasan kau dik kat sana:)
    dalam banyak2 tu sweater uni melbourne tu gak yg paling ms berkenan!
    dah tak nampak mangkuk corelle tu walaupun ms nie kaum hawa :P

    ReplyDelete
  7. Turtle neck sweater ni utk bekalan nanti..
    Pencerahan pliss..
    Kikikikikki

    ReplyDelete
  8. wooo syok nyer shopping tempat org...

    ReplyDelete
  9. Ada sweaters yang John pakai masa pergi Jepun, kan? Cantik Itu Fossil. Saya pun peminat Jam tangan Fossil juga. Agak sedih tidak nampak fossil masa di Melbourne.

    ReplyDelete
  10. @Gieyana,
    murah ke? kat KL taktau harga brape, kene pegi check nnt. hiks.



    @Owen,
    tau xpe... ade certain things dh kene cut-down dah. takpe, bagus utk diri sendiri nnt. ;)



    @Time Traveller,
    hahahah takdela kuat, tapi lebih kepada nafsu yang amat prlu dibendung.



    @DJ,
    banyakkkkk ke? huk huk huk.. fossil tu paling sayang,



    @Agip Roslan,
    ahaks... nak buat camne. T_____T brand smiggles tu, nasib baik lagi x masuk malaysia. kalo tidak, rabaklah poket mak bapak sbb anak asyik meraung suruh beli semua benda.



    @Jari Manis,
    hahahah terpaksa kawal dgn lebih ketat lagi.



    @Mrs. Smile,
    hahahah menarikk ke akak oiii? hahaha bese2 je sbb hati kata suruh beli.



    @Syieda,
    hahah saje je utk next trip mana tau pegi time winter ke? boleh ler pakai hiks.



    @Faizal Fredley,
    alhamdulillah... mmg syiokkk! ;)



    @Khairuddin Lim,
    takde high mana, bese2 je. ;)



    @Diana Teo,
    hahah ade ade. i purposedly bought the sweaters. sbb nak pakai pegi jepun. hiks. nanti kene pegi balik ke melbourne, carik fossil. ;))

    ReplyDelete
  11. Dah 2 kali baca blog hang..enjoy sungguh. thanks bro.

    ReplyDelete