Tuesday, July 3, 2012

Melbourne, Victoria : The Place To be!

Assalamualaikum!!! 

Malam ni malam terakhir aku kat Melbourne dan akan berangkat pulang esok pagi. Ada sape-sape sudi jemput aku kat airport tak? Maka, esok berakhirlah percutian aku selama 2 minggu kat bumi Kangaroo. Alhamdulillah....my journey is completed and I am satisfied. Hoping more to come. 

Overall, Melbourne is great despite the bad weather that I encountered kinda made me sad. Really really wanna come again maybe in Spring? Hahah...who wants to follow me?Maybe this time, I'll bring more money and less clothes. Hahaha...

Sedikit gambar untuk korang, since asyik hujan dan mendung je kat sini, mood nak amek gambar pun kadang-kadang malas. Layankan jela...sekali lagi aku tekankan, aku taknak balikkk!!!






















23 comments:

  1. Lain tahun aku nk repeat sini lagi! Best kan Melbourne? Mana best? Sydney ke Melbourne? GC?

    ReplyDelete
  2. @Na,
    insyaALLAH...aku pn nak ripit sini jugak. mybe bulan9 @ bln4. tp, tahun xtau bila....aku tggu langit biru je. so, mcm x puas kat melbourne sbb asyik mendung je. mmg confirm kene dtg lagi!!! 21 things to do in Melbourne ok!!!

    which one is the best, for me now is Sydney! hahah Melbourne kalah sbb cuaca je.

    ReplyDelete
  3. Gitewwww, ƗƗɐƗƗɐƗƗɐ "̮ walaupun aku tatau akan sampai ke idak ke tanah ostrolia ni, aku kagum je bile tetengok gambo2 kat sini. Dah memadai. Kerana ku tau ku tak mampuu. #drama

    ReplyDelete
  4. gambar ko gila babs cantik! aku jeles! aku benci! nyah ko dari sini!

    kbai!

    ReplyDelete
  5. @Janggel,
    motif ko nak kagum? bese2 je. gmbr ko lagi hebat dr aku punye. insyaALLAH, 1 hari nnt ko akan jejak lagi. jom kita berdoa skung jugak! tadah tangan now!



    @Biqque,
    hurm...xtau la aku nk ckp ape kt ko. ko simpan utk aku 2 bijik durian yg father-in-law ko tu utk aku ok!!! jgn berak durian sudahhh!!! hahahah. THANK YOU FOR THE COMPLEMENTS! ;))

    ReplyDelete
  6. salam

    @john - i'll be visiting sydney, melbourne n Nz this raya. tgk gmbr2 ko ni makin membuak2 plak! haha.. smg selamat balik!

    abbazsmakl

    ReplyDelete
  7. bestkan melben. Try gi musim bunga plak...leh tgk tulip.

    tak sabar nak tunggu entry.

    ReplyDelete
  8. cantik gilerrrrrr gamba okeh!! siyes nak tadah tangan jugak doa tahun depan dapat pi sane!!hihihih

    ReplyDelete
  9. suka yakmatsssss laut dengan rumput ijo

    ReplyDelete
  10. Despite the bad weather, your phototaking skill macam best lah. Can't wait for you to share your Melbourne post. You know lah. Hehehe ^^

    ReplyDelete
  11. Gambar no 14 dari atas/8 dari bawah, memang aku sorang jer ke yg ternampak atau memang begitu..? when u scroll up and down, up and down bebola tu nampak mcm kecik besor kecik besor bergerak2..

    ~farikica~

    ReplyDelete
  12. Uols balik cpt plis! ade gosip!!! sgt best gosipnya... jgn MIA plak besok! ekeke

    Erk btw, ade orang ingat you dah kat office today!! hahaha lama sgt kaedahnya berjalan khen...

    well, welcome back!!

    ReplyDelete
  13. cantiknya gambar kat great ocean road tu.. i wanna go thereee!!!

    ReplyDelete
  14. sgt best!! nak ikut!! sila ajak aku..hehe

    ReplyDelete
  15. Wahhh.. so jealous.. baru je semalam rempit baca entry Fatt pasal Perth.. Mau juga aku ikut jejak ko ni..

    ReplyDelete
  16. alamakkk....kalau cuaca x baik x syok la...aku nak kena gi melbourne lak next week utk keje... 6-8 weeks...adoii xkan nak beraya kat sana....nampak gaya suruh dorang hantar org lain la...

    ReplyDelete
  17. gambo A+.. if dpt tambah citer di sebalik gambo lg syok...busy kot.

    ReplyDelete
  18. Salam kenal ^_^.

    Pengalaman menziarahi Melbourne tahun 2009 membuatkan saya terkenang-kenang bila baca blog awak ni.

    Bangunan train station tu begitu mengagomkan saya ketika mula menjejakkan kaki ke melbourne.

    Seronokkan mengutip pengalaman ^_^.

    ReplyDelete
  19. sapa danny nih sebenar?
    adakah dia :
    a) datuk bandar melben
    b) datuk bandar sydney
    c) datuk bandar chicago
    .
    .
    .
    hehe..
    pepepun gambo memang meletop.
    dah, sila pasrah anda di Malaysia..ok?

    ReplyDelete
  20. cantik siot pemandangan...arghh dah macam kat uk lak pic kat bukit tuh..

    ReplyDelete
  21. Victoria, Place to be :) I miss Melbourne, my 4th kampung :) Panas tak kat sana?

    ReplyDelete
  22. Hi

    Will go there this nov.. Hope da weather good2 lah :)

    ReplyDelete