Tuesday, July 26, 2011

Shopping : What did I bring back from New Zealand?


Disclaimer : Ini hanyalah barang-barang yang aku beli, just nak kasik rough idea sape-sape yang akan ke New Zealand nanti. *Peace*
Price range : NZD1.70-NZD2
Price range : NZD1.70-NZD2
Price range : NZD1.70-NZD2

1 longgok : NZD10.50 for 10 Pieces


Price range: NZD2 - NZD5
Tea Towel : NZD3.50+ /piece at DF Souvenirs
NZD10/piece

Sweater : NZD34
NZD1/piece
Semuanya dibeli di Cadbury Factory at Dunedin
Buah-buahan....murah tau. Beli makan dalam kete
Tebal tak? Macam jongkong emas nak bawak balik!
NZD3/Bar
NZD2.69/packet
NZD2/packet
NZD4++ for 12 pieces
NZD2/piece...Sedap gilerr ok!!!
NZD5 at Cromwell

16 comments:

  1. perghhh....part souvenir tuh takleh tahan...cantik la tea towel tuh

    ReplyDelete
  2. Nak satu key-chain (***_***)

    ReplyDelete
  3. hamboihhh..sakan menyoping. haha

    ReplyDelete
  4. Ya Allah cun gile magnets diorg!!! Coklatttt dia pun murah..huih..confirm makan cekelat je la kat NZ nanti..

    ReplyDelete
  5. terima kasih atas posting2 trip ke NZ. sangat berguna kepada saya dalam merancang trip saya sendiri ke sana bulan september ni. rasa tak sabar plak nk ke sana nanti..hehehe

    ReplyDelete
  6. ahhhhh...tension, chocolate craving.


    di cadbury murah tak chocolate?

    ReplyDelete
  7. eh, dah sampai poskad Glasgow.. =D

    ReplyDelete
  8. souvinier diorang bulih tahan ek harga..banyak choice..!

    ReplyDelete
  9. untuk aku mane? huhuhu,, ehhh rm3.6k tuk 5 org, mhl ke bro?bukan 3.6k/pax ni tau

    ReplyDelete
  10. yes cover delhi-agra-kashmir..tp x tau la, tgh tggu satu lg agent reply email.. safe voyages.. based on ape yg aku bace kat forum, vardhman ngan safe voyages recommended, tp slek nye vardhman x tmasuk entrance fees mane2 so consider lg murah dari safe voyages, while safe voyages ni mahal skit sbb dah tmasuk entrance fees sume2 tu.. tp ikut pada quotation yg vardhman bg, quite wise ok.. ko bile nak pi india?

    eh eh. aku lupe. melalut plak aku duk cerita psl agent..ko kan backpackers,, huhuhu

    aku terpaksa amek agent ni, rabak pokettttttt

    ReplyDelete
  11. @Edy
    Hihihi....nak wat cmne? ;p

    @Opie
    mmg banyak lagi tea towel yang lawa2...

    @Zila
    mehlaaaa datang sini! hahaha

    @Hanie,
    tula pasal...pening2

    @BlueEwoke,
    mmg kene beli coklat bila kat sana...boleh bawak kasik kawan2 makan.

    @Iskandar
    thanks sbb singgah! mmg tak sabar kan nk pi sana nnt.

    @Zura Aini,
    memang lagi murah kat Cadbury tu. bila convert pn still murah dari Malaysia kalo bar yang besar tu.

    @Iwa,
    dah sampai...thank youuuu!!!!!

    @Arabella,
    yup2...boleh tahan harganya. ni pun dah paling murah yang boleh dapat. plus...a lot of choices!

    @Kemang,
    hihihi.....tggu ko pegi sendri lak. ;p

    @xplorer
    hihihi....ketagih!

    ReplyDelete
  12. salam..
    thanx for dropping by my blog..

    oh kaki travel rupe nye.. hehe...

    nampak gambar2 souvenir tu teringat NZ.. sserius best!!

    Choc Whittakers n Cookie time sangat sedapp sampai berulang2 kali gi PaknSave semata2 nak borong choc n cookie tu.. hehe

    ReplyDelete
  13. waa..gl bnyk sebenier ko shopping,xde g ke kasik satu!hahha.
    tp skng tgh mood nk kumpul poskad slps dpt poskad dari warsaw. cm best plk,x sia2 ak request suh mmber hntar..

    ReplyDelete