Monday, October 31, 2011

Countdown to 11.11.11

Assalamualaikum....

Wahhh...rasa macam dah lama tak update blog. Keadaan keje yang sangat-sangat tak mengizinkan aku nak type @ update blog ni. Pfftt....keje yang sangat-sangat busy. Sore throat mula mengancam anak tekak, bila bercakap atau melalak terasa sakit yang amat. 

Anyway, ape kabar korang sume? Aku nampak ramai blogger jarang update blog especially Fatt (katanya suprise trip, which is i dont think it's a suprise visit. tak gitu fatt? ;p), Zilla (suprise jugak katanya...tapi dah balik!), Mr.Kemang (non-stop keje katanya...tp kat fb boleh tahan duk mgs ;p), MasZuber (busy agaknya...senyap je ;p), Shah_rule (nak exam katanya...tapi sempat lagi berjalan! hahah), Biqque (Ustazah pilihan...katanya pegi family day kat Penang. Rindu pulak bebelan dia. Hahaha), Chawanna (kawan kepada ustazah pilihan, senyap jugak 2 3 hari ni, busy mengasuh agaknya ;p), Janggel (senyap jugak di blog, tp baru je baca status tengah duk layan MasterChef!), Lily Riani (i'm waiting for your next entry in Greece! Awesome trip!)

Aku tak sempat lagi nak balas komen-komen untuk entry sebelom ni. Aku rasa macam nak copy paste sume komen, then letak kat dalam 1 post. From there, aku komen satu-satu. Boleh x? Hihihi.... Arini dah free skit, so just lepak kat umah, qada' tido yang tertangguh selama 2 weeks, masak nasik sendiri, malam tadi sempat setelkan bajet untuk trip ke korea nanti. Pasni, dapatlaaa tido lena.

Bajet ni hanya anggaran...segala perubahan tertakluk kepada the real situation nanti. Seperti biasa, bajet untuk shopping terpaksa lebih skit, nak beli baju-baju korean style nanti. Baru leh jadik K-POP! *wink*


Till then....wasalam

20 comments:

  1. yeahhh welcome backkkkkkkkkkkkk...ala aku pun senyap je kat blog sebab tengok korang semua pun senyap2 belaka...hilang kejap sumber inspirasi aku hahahah..

    Pandai ko pilih tarikh 11.11.11 nk p korea yek, ko nk cari awek k-pop ke hahaha..aku rase time ko pegi ni, daun2 maple kat sana confirm dah merah menyala dah..jgn lupe gambar kasi angkat byk2..nak cuci mata, maklum la, trip thn ni dah abis hahaha

    ReplyDelete
  2. auditor memang suka buat budget cenggitu.. ekeke..anyway, 4 season house tu tak masuk pun tak per.. tersangatlah tak berbaloi,

    ReplyDelete
  3. ha! ko punya excel sheet dah macam budak account plak aku tgk! hahaha! kitorang nyer pun lebih kurang camtu :D

    haah, agak hambar skit lately ni sebab aku tension asik confcall tak abis2 dengan german la, amareka la, singapore la, sampai migraine aku dibuatnyer...I NEED A VACATION! (wah...)

    ko gi sana nanti tlg ciumkan daun maple dengan sotong kurita utk aku ek :D

    ReplyDelete
  4. Dah takde benda nak story la bro sbb tu tak update..kehidupan hambar dan kerje tetiba datang dan pergi...hehehe, naseb bek la sempat gak update status kat FB.

    aku tengok mabeles je ko punya excel sheet tu, hehe akaunting sangat!

    Aku rasa setuju ko buat entry khas untuk jawab komen,menarik gak tu hahaha.

    Oh ko coti eh hr ni? bestnyer.

    ReplyDelete
  5. @BlueEwoke,
    hahaha...welcome back la sgtkan.pasni sendu balik blog aku nih! arini aku MC, badan tak brape nk sihat. sedihnyaaa...

    tula, mula2 aku x perasan date aku beli tu. alih2 cantiklah. haruslah kene gebangkan.lol. hrp2 time aku pegi sana cuaca cerahhh dan takde hujan langsung! aku nk langit biru, taknak langit putih! insyaALLAH.



    @Fid Abdullah,
    hihihi..aku tiru dari MasZuber format camni. thanks Mas! yeke tak best? kalo x best, boleh laaa skip nnt. =) thanks for the info!



    @Biqque,
    helllo...aku budak akaun ok! haha. haruslah sume bnda kene guna excel! hahaha.

    busyynyaa biqque ko pun. i need a VACATION TOO! insyaALLAH..hajat ko tu akan ku sampaikan. ;)



    @Janggel,
    tula kan...ramai yg terasa hambar 2 3 menjak ni. aku baca je blog, komen2 sume tu. tak sempat nk update yg sendiri punye. story mory tak brape nk best. hihih. pikir nak tdo jeeee manjang!

    aku MC arini bro...panas badan. sob sob sob.

    ReplyDelete
  6. Ooo ko demam ke; OK take care. Pastikan sembuh sebelom 11.11.11! hehehe.

    ReplyDelete
  7. aku tau ko budak audit, tapi aku tgk excel tu DAH macam budak akaun...tu la ko, tgk paper sampai dah goyang kepalaaaaaa goyang kepalaaaaaa hahaha!

    lambatnyer masa berlalu...sob sob...

    ReplyDelete
  8. aku jeles la john sebab waktu ko pegi nie tgh peak autumn!!!!

    mesti cantik sungguh ok!

    nways, aku rasa rm3600 memang terlebih cukup tau. aku abis semua ari tue dalam 3 ribu all-in. aku rase ko pon bole tue.

    ReplyDelete
  9. ko demam eh? tu la, non stop keje... ehh aku pakai via celcom sms, buleh la nak msj2.. haha...

    eh guane mu buat excel ni? aku x reti nak buat2 bajet gini....aku rase ancur itinerary aku buat, hahaha...

    ReplyDelete
  10. @Janggel,
    takdelah demam teruk sgt. tp sore throat yg x brape best! mudahan aku sihat bila tiba 11.11.11....



    @Biqque,
    hahaha.ofcoz audit and account is related to each other. ;) it's like budak IT with budak multimedia. cannot be separated. hahaha.

    ko tggu masa berlalu nape biqque? vacation time?



    @MasZuber,
    hahah..tula. aku just hrp...cuaca elokk sgt2 ler nnt. nk tgk langit biru! insyALLAH..amin...

    tula..aku sje je bajet lebih just incase. btw, aku follow ko punye format bajet aritu. then, aku rse bagus btol ko punye format tu. =)aku try nk kurangkan lagi bajet..hopefully boleh ler.



    @Kemang,
    hahah...demam bese2 je. ni dh ok skit. bwt excel mcm biase ler. kene locate btol2 format, so that senang fhm...hihi.

    dh siap blom itenerary india?

    ReplyDelete
  11. bdk2, awat ko tak pegi Yangpyeong English village.. bleh tengok tempat shooting BOF .. aku sempat pegi arituh.. hahahha.. tu pun tak plan bebenonye ... tetiba je kaki melangkah naik train.. seb baik dah print gambo & directions siap2... ape ade kat Paju Camp tu..?

    ReplyDelete
  12. @Azra,
    same jugak...english village jugak. tp kat paju camp. bukan yg kat yangpyeong tu. sbb org ckp kat paju camp lagi besarr dan lagi lawa. tp sumenye...depends kat masa. kalo x sempat, aky pegi BOF location je. =)

    ReplyDelete
  13. peak autumm??? ada harapan di hari akhir salji turun tak???? owhhhhh sungguh kejelesan terasa di sanubari... John, bawalah daku bersama-sama.... haks hakssss.... nak Korea gakkkkkk

    get well soon John

    ReplyDelete
  14. belommmm..aku mcm nak gila dah ni.. sbb ade krisis ngan tutor gila

    ReplyDelete
  15. aku akan menunujuk ke wahiodah minah fiance analyst yg dok travel ngan aku tuh spreadsheet ko.sure dia gelak... korang mmg dasar org account... spreadsheet complicated giler.... yg untung aku ler... ehehheh dia buat matematik, aku bayor jek. convert currency masa shopping pun dia buat kan. ehheheh.... aku tgk list kat sblh.... aduhai... byk nye trip... aku satu pun elek pochik

    ReplyDelete
  16. hoiii ngumpat aku di sini rupanya...aku rasa kalau aku travel dgn bdk2 tu takdenya jadi surprise sbb mesti korang bleh hidu punye..sbb memasing bocor jawapan kat porem...tp thn depan sume org tatau aku pi mana sbb mostly aku buat solo trip...ekekeke...

    aku jeles oke ko nak pegi korea ni...ah takpe..no hal...aku nak kejar europe jek pasni...nak ripit2 sume aku put on hold sbb rasa better explore new area...klu dah habis explore baru bleh ripit..time is running out...entahkan ada esok ke tak..wallahualam

    ReplyDelete
  17. hai fatt...bunyi cam seram2 sejuk jer tu...?

    ReplyDelete
  18. @MasMZ,
    supposely dh peak autumn dh time tu. hrp2 daun2 tak gugur lagi. kalo x, mmg kempunan ler aku nnt. sob sob sob.. jom kita g korea!



    @Kemang,
    aaaaaaaaaa....jgn gila lagi. kalo nk gila, jom gila sama2! hahah.



    @Lily,
    hahaha...sila tunjuk ye. aku punye ni takdelah complicated je. senang je nk bwt...hihi. ko punye next year takde? mustahil ler...msti ade trip terjah nnt! hihih.



    @Fatt,
    hahah...what to do. mngumpat ko ke? takdela...bercakap2 je. ambil berat la katakan. ish...ke mana pulak fatt ni pegi next year??? suspens!

    jeles ke? nape nk jeles lak? sbb peak autumn? hihi.. tula..europe ialah trip mega beb. kene rancang elok2. kalo nk terjah pn ok kot. blom2..nk ripit dlm masa terdekat ni mcm susah je. better pegi tempat lain dulu. kalo esok masih ada.

    ReplyDelete
  19. fuhhhh... Gi korea pulak.. Dgn sapo kali ni?

    Blk ni berubahlah dah identiti keke.

    ReplyDelete
  20. namsan cable car tu 7600 won for return tix cable car..

    ReplyDelete