Tuesday, October 18, 2011

Jai Ho - May There Be Victory

Assalamualaikum....

Tak nak tulis panjang-panjang....anggaplah aku dah gila. Hanya berharap akan dapat cuti walaupun time tu sangat-sangat busy bagi aku. Aku tak rasa bos aku nak kasik aku cuti time tu.

Special shout-out kepada yang berkenaan iaitu Kemang (Host), Janggel, Fatt, MasZuber, Zilla, Biqque, Chawanna, AKO, CiK Kodok (gepren) dan yang lain-lain...sila berdoa untuk aku supaya dapat cuti. InsyaALLAH...

By the way, sape yang tukang plan ni? Kemang, Janggel, Kaki Jalan or Aku?

Nanti bagitau aku bajet dan tempat korang nak pegi ye...ade 4 bulan nak tanam daun ketum belakang umah. Harap2 sempat laa makan hasil. Boleh buat blanje kat sana.




p/s: Korang yang berkenaan. Kalo aku tak dapat cuti...korang sampaikan salam aku kat Taj Mahal tau. Sob sob sob...

Till then...wasalam..

35 comments:

  1. HAHAHAHA....kalau ko berjaya naik bas senget tu aku belanja ko makan sedap2 punye....betul ni..tapi ko kena galas backpack yg besau tu, pastu ko kena bergayut kat belakang atau atas bas...yg pastinya bkn dalam bas...ni siyes punye cabaran ni...ada berani?

    HAHAHAHA....


    ok,ok...aku doakan ko sukses. aku pegi lain kali kot...sbb bln 3 aku ada projek lain...sobsss T___T

    ReplyDelete
  2. betul la fatt, kalo john nie bole naik bas senget tue, aku pon nak blanje gak dia ;)))

    semoga ko akan dapat cuti bulan 3 tue nanti. aku pon nie kecut perut juga nak cuti berturut2 bulan...

    aishhhh ni sumer salah kemang!!!! (x pasal2 dia plak yg kena..hehehhe sorry dik!)

    ReplyDelete
  3. hahaha bagus2!!! memang best india.. tapi aku ngn biqque tak dpt la kot nk follow ikut ko rasenye..mebi next time..

    good luck with ur india trip hehehe

    ReplyDelete
  4. teringin nak buat YOGA depan Taj Mahal..hahahaha!

    Amin.

    ReplyDelete
  5. @john


    haha ! weh aku suspect mesti ko dah beli tix india ni kan??

    haha, aku pon weh, kalo ko naik bas senget tu, aku blanje ko ! kehkeh

    @maszuber

    haha ala takpe , kalo racun tuk kebaikan sume org takpe kanssss??at least buleh gi jalan2,,explore negara baru...

    kehkeh

    @janggel

    ko, get ready eh ! kite buat keje gila nanti ! haha

    ReplyDelete
  6. @Fatt,
    hahahaha.....insyaALLAH. kalo aku ade peluang cmtu aku buat. nnt suruh kemang @ janggel amek gambar! aku post kat blog special entry. hahaha.

    amin.......mudah2 manager aku lembut hati.



    @MasZuber,
    hahaha...insyaALLAH, kalo ade peluang aku buat utk tunjuk kat korang. mudah-mudahan ko pun dpt cuti nnt. sama2 laaah kita berdoa.

    sumenyeeee salah kemang!!!! ;p hahaha



    @BlueEwoke,
    tulaaa....harap2 trip yang best. yg penting aku kene dptkan cuti dlu. insyaALLAH...



    @Janggel,
    aku pun bro!!! hahaha. insyaALLAH..amin.



    @Kemang,
    dah beli daahhhh...baru je tgh hari tadi. aku taknak lepaskan peluang ni beb. hahaha....moga2 aku dpt cuti.

    sumenye salah kemang!!!!

    ReplyDelete
  7. ha pegi jugak india ye korang :D bagus, bagus, kitorang dah merempit kat sana bagai nak rak, turn korang plak la ye...

    john, ko suka benda2 spa, relaxing, geli2 ni kan, ko cuba la try servis yg suh orang korek telinga ngan idung tepi jalan tu hahahaha! suh kemang amik gambar kesedapan tu skali ok?

    ha kemang, ko nak thrill kan, naik tren, jgn duk 1st class A/C, duk yg ekonomi blkg2 tu, yg kusi keras or tido kat lantai ramai2 tu. amik jauh skit, agra to jaipur, join local, okeh? kang bleh teman berak kat atas rail skali hahahaha! suh john plak amik gambar.

    kalo nak, ada banyak lagi ni task utk korang. agak2 mcm nak jawab spm je lah senang citeeeee...hahaha!

    p/s: john, jgn lupa task amik gambar dmz kat korea nanti ye :D

    ReplyDelete
  8. hahaha...tula. insyaALLAH turn kitaorg lak.

    HAHAHA...CAM HARAMMM! ade ke servis camtu? guna cotton bud or lidi? kekeke.

    tula...nk try jugak amek train 3rd class dorang. dgn backpack kat blakang tu. boleh ke hadapi nnt biqque? hahaha...thrill gilerr wehhh! tang berakkk tu, kasik kat kemang jela. aku and janggel amek shots je. lol

    pffft...ni cikgu besar ke ma'am besar ni?

    p/s jugak: insyaALLAh...aku akan try! aja aja fighting!

    ReplyDelete
  9. hah weh, aku mmg plan nak amek 3rd class.. kang duk 1st class, nampok benor bermewah..kali ni nak bwk sikit je..mebi 500-600 sajork ! hahahaa
    *gile*

    kalo tido kat masjid, aci dok?? free beb :D


    errr entah...aku pon tatau sape plan.. :D

    ReplyDelete
  10. @Kemang,
    nak naik 3rd class tu boleh. just nk experience. tp cuak gak beb. hahaha..ni india...bukan china.

    hahah...ko nk tdo ke kat masjid? tepuk dada tnye iman...

    ReplyDelete
  11. haha scary je tgk bus tuh~ tp ko pnah dok shah alam kan dulu, bus rapid KL masuk kampus tuh pun lebih kurang gak camni kot, cume x senget je.. hahahaha

    gile weh naek bus tuh~ mmg superb la kalo dapat buat.. haha
    dan x sabar2 aku nak tgk gamba kashmir dari korunk~

    ReplyDelete
  12. @Shahrul,
    hahaha...scary gilerrr! tp yg kat shah alam tu still consider ok lg. tp mmg mcm tin sardin la. lol.

    ko doakan aku dpt bwt! hahaha.

    kashmir? boleh ke ni geng?

    ReplyDelete
  13. 1st class tak mewah kemang, tikus pun ada. sbb tu korang kena try 3rd class tu hahahaha!

    john, servis tu adaaaaaaaaaaaaaa hahahaha! sila cuba ye! kahkahkahkah! *tetiba geli telinga*

    korang layan je la si kemang tu, dia nak sgt merasa keje gila hahahaha! gile kah? suh dia minum air daun ijau tepi jalan bersama kepingan keropok dlm guni :D ha cari sampai jumpak!

    ReplyDelete
  14. @Biqque,
    tadi dah duk baca2 kat porem psl india. tetibe semangat lak! hihihi. tp 1st class dorang mcm penah nmpk dlm amazing race. kecik je mmg tak mewah mcm kat china. tp better dr 3rd class. hihihi.

    Woaahhhh...tetibe aku rse ade sum1 duk korek telinga aku! haha.

    layan jela si kemang ni...eh jap. bukan ke dia pegi ngn kakak die ke? dia nk tggl kat mana dorang tue? hurmm...

    air daun hijau? apekah biqque? daun ketum?

    ReplyDelete
  15. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  16. giler arrr, ada ke servis korek idong ngan telinga?????? menarik! Nak try la wakakaka!

    Oh dapat gak ko tiket eh John. Alhamdulillah..takpe masa nak pi ni banyak bulan lagi, kami ni pon belom tentu dapat cuti ...yg penting doa banyak2.

    ReplyDelete
  17. @Janggel,
    bro...ingtkn ko dah tau. aku post entry pun sbb nk bgtau berita ni ler. hahaha...

    tuler..marilah kita sama2 berdoa.

    ReplyDelete
  18. @john

    aku split, mebi.. doakan aku weh ! x sanggup aku nak pakai agent , mahal gila...kalo pakai agent, burn la tiket indo n vietnam aku +_+

    hahahahaha air ijau ? okeh nanti aku cari.. haha...john ,jgn lupe bwk baju melayu gi india neh ! ade misi ni...hahahaa


    @biqque

    haha, fastest train in india...tp buruk nyerrr !haha.. tp bab makanan ,mmg superb..non -stop eh?


    biqque, buleh x kaver jaipur dlm mase sehari ? nak gi hawa mahal , jal mahal , amber fort tu dlm mase shari..then esok tu mebi gi jodhpur..ke guane? lalu jal mahal kalo nak gi amber fort kan?


    *help biqque* plis !

    ReplyDelete
  19. fuh kanan, fuh kiri,
    moga kowang sumer dapat la coti tuk enjoy trip Taj Mahal ni sok...

    eh eh kem salam shah rukh khan bleh tak? Agak2 depan taj mahal ada hero hindustan x??

    biqque, aiyo servis korek mengorek ni.. erkk erkk psstt derang cuci tangan x pastu??? *sengih hehe

    tetiba rasa meremang lobang tinger ako

    ReplyDelete
  20. hahahaha servis korek telinga tu memang rare la, kat tepi jalan je, sambil2 sorang kencing tepi longkang, sorang lagi tengah syok layan telinganya di korek..

    Emm makan kat sana memang sedap dan lazat sampai menjilat jari, dalam aku geli2 dan takut2 nk makan, memang aku bedal cukup2 hahaha

    Bhopal Shatabhi tu memang fastest tren utk Delhi-Agra route, tp bila sampai je tren tu kat station, aku ngn biqque, ternganga dah tengok hahaha..priceless la moment tu.

    Kemang, Jaipur tu kalau ikutkan boleh cover satu hari, Hawa Mahal, Jal Mahal, & Amber fort, dekat2 je. Tapi ko kena sampai Jaipur pagi la, sebab satu hari gak la masa ko perlukan..kalau ada tren petang ke Jodhpur, leh la ko amik tren petang..leh cek kat Cleartrip.com, aku beli train ticket India kat situ jek..

    ReplyDelete
  21. harap dapatlah cuti tu yea kalau tidak sedihnya.......

    ReplyDelete
  22. india?meroyannnn weiii hahaha

    ReplyDelete
  23. kemang, aku dah reply kat blog ko.

    -siaran ulangan-
    ye, bleh je cover jaipur tu sehari and kitorang dpt 5 tempat, WITH the presence of aqilah and stroller :D so korang mesti lagi bleh buat ok! padayappaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

    bdk2, tu janggel dah teringin dah tu korek2 tu, ko amik video ok? hahaha!

    sambil minum air ijo, jgn lupa kunyah sireh patu lawan ludah sape lagi jauh! ok? tapi kena ludah TROUGH jaring2 kat jejambat ATAS train station tau! ko sampai sana nanti ko akan paham apa maksud aku ni HAHAHAHAHAHA!

    ReplyDelete
  24. pergh mentor india dah keluarkan sume tips2 nya...ko mmg gila2 la biqque. part ludah ikut jaring jejambat tu kalau korg buat aku rasa pasni bleh la join sivaji the boss...ekekeke...ko sengal la biqque..aku masih cuba digest setiap cadangan ko ni....aku rasa sumenye cam gile tak masuk akal...tapi ko ada buat tak especially servis korek hidung (????) tu? =___="

    ReplyDelete
  25. janggel, fatt, masmz, jom kite try servis korek idung n telinga tuh? haha

    kalo die pakai baru, aku buleh terima..tp kalo keep using benda same tuk korek tlinga / hidung org lain, aku x sanggup !! haha

    eh kejap, biqque, die korek pakai ape?

    ReplyDelete
  26. i saw all the pics yang u dah letak.... india MEMANG BESTEST!!!! aku nak lipat again but cover jodphur and kashmir lar next time... simpan target nih! sbb teori nye, jgn lipat same ctry 2-3 kali, baik try country baru (sbb i bukan kaya raya kan kan kan).

    nih i jeles giler nih... awat tetiba semua gi india... DENGKI!!!! gambo korang cantek2 lak tuh, masa i gi, skill elek pochik, camera paling tingggi 3MP jek, SD kat paling tinggi 2GB jek.... DENGKI!!!!!!

    *terus masuk air asia lepas post nih!* ehehheh....

    chup! why not we all buat gathering traveler semesia? sapa u rasa rajin meng-organise. we repost kat blog masing2 ler... kuang kuang kuang.... what say you?

    ReplyDelete
  27. Kemang,

    janggel, fatt, masmz, jom kite try servis korek idung n telinga tuh? huuuuuuu yekkkkkkkkk)

    ReplyDelete
  28. klu bisnes daun ketum ko meletop, jgn lupakan aku di sini....HEHEHE ;P

    ReplyDelete
  29. lily,
    actually kitaorg ada planning benda ni...kita buat some extreme activities ke mcm water rafting...i rasa fun..any idea?

    ReplyDelete
  30. Hahahahha...aku nk tergelak dah tgk cadangan2 korang nih..tapi awas dengan tiang-tiang yg ada disekitar india, jangan korang tido plak..mau ada yg kena ludah.. Sesapa yg isap rokok tu, aku suggest belajar la kunyah daun sirih hahahhaha

    Wah lily nk repeat india.. korang patut tanya lily pasal citer dia depan taj mahal pasal sd card..gile kalako nak mampus..HAHAHAHHAHA..memang genius mamat tu!!!!

    ReplyDelete
  31. Bagi menjawab pertanyaan Kemang, diorg korek telinga pakai cotton bud or lidi, jawapannya adalah besi korek telinga yg macam sudu tu hahaha..cube la.. selamat berjaya!!

    ReplyDelete
  32. hahahahaha fatt, aku tak buat yg korek tinger tu, aku buat yg ludah tu tapi ludah terus ke rail ketapi (kira diri kat koridor) hahahahaha! berak dlm ketapi terus jatuh ke rail tu pun aku buat! BUAHAHAHAHAHAHAHAHA!

    adeh tak bleh blah la post sume dua tiga hari ni, lawak siut!

    ok, aku tak kisah nak lepak2 ni, tunggu masa jer...aritu set sabtu, tapi tatau sabtu bila. area, kl. fatt je yg kena turun rasanya kan?

    ReplyDelete
  33. Pasal gathering tu bagtau awal2 ye...sabtu insyaALLAH boleh. ahad pun boleh. tp bagitau awal2 k...kene book date gitu. LOL.

    nnt aku balas komen2 korang. tak sempat nk baca sume. tp sume kelakar abes! hahahaha...cam siot je.

    ReplyDelete
  34. peh sabtu ahad ?? gua kerja... straight seminggu gua keje..xde cuti..

    ReplyDelete
  35. Alamakkkkkkk... Baru sedar ada namaku dlm entry ni.. Sori lah. Now aku dah letak blog ko dlm list kat blog aku. . Senang klik hihi.

    Bila dah gi india esok2.. Gi pulak ke sungai gangga naa?
    Suci wooo gi situ :p

    ReplyDelete