Monday, October 7, 2013

Jawapan & Pemenang - 1st GiveAway Contest!

G'day Mate!

Nampaknya 1st GiveAway Contest telah pun berakhir pada tengah malam 5 Oktober 2013. Jadiknya, aku dah berhempas-pulas duk check jawapan yang dihantar oleh mereka yang menyertai contest yang tak seberapa nih. Terima kasih daun keladi atas respons dan kritikan yang membina yang telah diberikan kepada aku. Orang kata, buang yang keruh dan amek yang jernih. Yang elok kita terima, yang tak elok kita perbaiki. InsyaALLAH.. 

Orait, buang masa pun tak guna nak menceceh kat entry nih. Aku nak reveal jawapan untuk kesemua gambar yang aku kemukakan. Aku percaya takdela susah mana pun. Tempat yang ramai orang dah jejakkan kaki. Cuba nak carik jawapan berdasarkan hints tu maybe agak renyah. Nasiblah... buat research untuk travel pun malaskan. ;p

Halong Bay, Vietnam



Dunedin Railway Station, New Zealand

Sand Dune Lancelin, Western Australia

Amber Fort, Jaipur India

The Nobbies Centre Phillip Island, Victoria Australia

Hua Lampong Railway Station, Bangkok Thailand

The Summer Palace,  Beijing China

Danau Toba, Indonesia

Air Terjun Sipiso-piso, Indonesia

Nami Island, South Korea

Kawah Sikidang, Indonesia

Movie World, Gold Coast Australia

Oraitt... 10 pemenang adalah seperti berikut! Tahniah aku ucapkan! 
  • JC Joharym
  • Yusri Zakaria
  • Rosenita Nadzri
  • Darsinah Pedro
  • Watie Awang
  • Maizatul Akma
  • Rye Hanna
  • Suhaili Mohamed
  • Deqna2007
  • Hulubalang

Dan bagi hadiah extra untuk yang berjaya memberikan kritikan membina/bernas.  Aku dah sepakat untuk memberikan kepada brader Yusri Zakaria! Terima kasih atas tips yang berguna yang telah diberikan. 

Sila nantikan hadiah untuk sampai ke alamat yang diberikan tidak lama lagi. InsyaALLAH. 

Kepada mereka yang tidak berjaya, terima kasih kerana sudi menyertai contest ni. Cuba lagi lain kali okay! XOXO! 

16 comments:

  1. 1. HEADER cantik
    2. Tahniah kepada pemenang wlpun JM tak menang heheheeh

    ReplyDelete
  2. Aarghhhhh...kecewa....
    pape pun TAHNIAH pada pemenang....
    nanti buat lagi yer contest...syok plak berteka-teka..

    ReplyDelete
  3. Congrats to those winners! If u could reveal the best critics/view, nak jugak tau apa brader Yusri tu tulis :)

    nice header! mcm model uols!

    ReplyDelete
  4. I agree with what Biqque said. If you could share what Yusri wrote... hehehee.. Congratulation to all the winners!

    ReplyDelete
  5. wah
    dah reveal pemenang?

    untunglah dan tahniah



    buat lagi contest tau !!!!
    *pesal rasa cam bukak blog artis je nih?*

    (renung header blog lama lama)

    ReplyDelete
  6. tepanjat bukak2 blog tgk header, sungguh eye-catching..huhu..tahniah kpd pemenang, gigih sgt korang..aritu nk masuk gk tapi tak sempat..hehe

    ReplyDelete
  7. wahhh...hahaha baru check arini ropenyer aku menang!!!

    ReplyDelete
  8. alhamdulillah ... kito monang yo !

    ReplyDelete
  9. Alamak bila buat contest ni...tak perasan pulak hu hu hu? :(

    ReplyDelete
  10. Tahniah pada semua pemenang walaupun aku x masuk..nak tgk gak apa yg brother yusri zakaria tulis

    ReplyDelete
  11. eh eh header dah bertukar la.. mmg terbaik :D
    tahniah bagi yg menang.. bagi akusila cuba lagi yer hahahaa..

    ReplyDelete
  12. Assalamualaikum
    singgah dan follow blog nie
    sangat berguna
    cari2 tips nak pg korea

    ReplyDelete
  13. Wah tahniah utk diri sdri dan pemenang lain. TQ Kakiberangan utk contest ni - JC Joharym (saya takder blog)

    ReplyDelete
  14. ala...tak sempat join la pulak, baru nak mencuba nasib, ahaha...

    ReplyDelete
  15. wow menarik gak Vietnam kalau tengok dari ataih nooo

    ReplyDelete